UMOR IZNAD MIŠE U MONTE KARLU: Kecmanović nije mogao više protiv Musetija
Foto: ZED JAMESON / Sipa Press / Profimedia

Masters 1000

UMOR IZNAD MIŠE U MONTE KARLU: Kecmanović nije mogao više protiv Musetija

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira iz Monte Karla: Vuk Brajović

Izgledalo je dobro na početku – ali se ipak ispostavilo da je kratka pauza po povratku iz Majamija i finale Eštorila koje je igrao u nedelju bilo previše zamorno da bi Miša Kecmanović ostvario bolji rezultat u Monte Karlu ove godine.

Posle velike borbe u prvom setu – od izgubljenog taj-brejka sa samo jednim osvojenim poenom – naš igrač nije uspeo da se oporavi do kraja meča – izgubivši završni deo sa nepopularnom „nulom“ od Lorenca Musetija.

„Stvarno sam isrcrpljen posle svega ovoga. Ipak, mislim da sam u prvom setu imao neke šanse – ali nisu išle na moju stranu. Sve posle – bilo je kako je bilo“, kaže Kecmanović.

„Juče sam stigao u Monte Karlo negde oko 12, popodne malo trenirao – i nije bilo više vremena da se bolje pripremim za prvi meč“, jasan je on. „Sigurno je da sam bio odmorniji – da bi prilike koje sam imao u prvom delu mogle da daju drugačiji tok meču. Nekako je svaki put (Museti) uspevao da se izvuče, uz veliku pomoć publike. U tim trenucima je bilo povuci – potegni, ali posle to više nije bio slučaj.“

I pored toga, Kecmanović je sa pravom ponosan na ostvareno finale u Eštorilu.

„Prošle nedelje sam igrao baš dobro; rekao bih i da dugo nisam igrao tako dobro (na šljaci). Nemam neka prevelika očekivanja od ovog dela sezone, a pre svega mi je drago da opet lepo i kvalitetno igram tenis – i da uspevam da pametno igram na ovoj podlozi, što nije bio slučaj poslednjih godina.“

Pred Mišom su turniri u Banjaluci – već sledeće nedelje, a onda Madrid i Rim – i kao kruna ovog dela sezone – Rolan Garos.

„Ne bih imao ništa protiv da dobro odigram i u Madridu i Rimu – pa onda da vidimo kako ćemo proći u Parizu. Cilj mi je pre svega da nastavim sa dobrim igrama, pa ćemo videti dokle ću da stignem. Ipak – prvo ću se dobro odmoriti kod kuće narednih dana...“ rezimira Kecmanović na kraju njegovog nastupa u Monte Karlu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track