SITI POTPUNO UNIŠTIO BAJERN! Ludo veče u Ligi šampiona, Bavarci nisu znali šta ih je snašlo! Velika pobeda Intera u Lisabonu
Foto: Paul Currie/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

PRVI MEČEVI

SITI POTPUNO UNIŠTIO BAJERN! Ludo veče u Ligi šampiona, Bavarci nisu znali šta ih je snašlo! Velika pobeda Intera u Lisabonu

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija naneli su težak poraz Bajern Minhenu rezultatom 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

U isto vreme, Inter je odradio veliki posao pobedom rezultatom 2:0 na gostovanju Benfiki.

"Prštalo" je od jakog tempa, još jačih duela i puno dešavanja na obe strane terena u prvom terenu utakmice u Mančesteru.

Nije delovalo da će ekipa Pepa Gvardiole doći do ubedljivog trijumfa, pa čak ni nakon vodećeg pogotka je u 27. minutu postigao Rodri. Španac je sa distance uputio projektil, a golmanu Zomeru nije ostavio puno šansi za odbranu.

1 / 9 Foto: EPA/Peter Powell

Upravo je Zomer sprečio katastrofu Bavaraca, pošto je u nastavku serijom odbrana sprečio rivala da još uvedljivije pobedi.

Ništa nije mogao u 70. minut kada je Bernardo Silva glavom bio strelac uz asistenciju Halanda, a nemoćan je bio i kada je Norvežanin u 76. minutu iskotistio centaršut Stounsa.

"Građani" su pred revanš napravili odličnu zalihu i nalaze se blizu plasmana u polufinale.

Problem za Siti u nastavku sezone mogla bi da bude povreda Kevina de Brujnea zbog koje je ranije završio utakmicu.

Belgijanac je proklizao, a koleno je ostalo u nezgodnom položaju. Nekoliko minuta nakon toga je izmenjen.

U Lisabonu je viđena drugačija priča.

Benfika je bila bolji tim od prvog minuta, ali kako se poluvreme bližilo kraju, Inter je uspeo da kontroliše situaciju, a u drugom poluvremenu i da dođe do veoma važnih golova pred revanš.

1 / 7 Foto: EPA/Antonio Pedro Santos

Nikolo Barela je doneo prednost nerazurima u 51. minutu, a sa bele tačke je pobedu potvrdio Romelu Lukaku u 81. minutu utakmice.

Inter je tako odradio veliki deo posla i poput Mančester sitija, u revanšu će imati, barem na papiru, lakši zadatak.

Mančester siti - Bajern 3:0 (1:0) Rodri 27', Silva 70', Haland 76'

Benfika - Inter 0:2 (0:0) Barela 52', Lukaku 82'

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

94. minut - Kraj obe utakmice! Sjajno veče u Ligi šampiona i velike pobede Mančester sitija i Intera

87. minut - Da nije Zomera... Krajnjim naporima Švajcarac je sprečio novi gol Rodrija nakon udarca glavom posle kornera.

82. minut - GOOOL! Čini se da je Inter u Lisabonu uradio veliki posao - Lukaku je strelac gola sa bele tačke.

76. minut - GOOOL! Evo i Halanda! Bajern se nalazi pred debaklom!

Norvežanin je iskoristio centaršut Stounsa i lako savladao Zomera.

70. minut - GOOOL! U nekoliko minuta, Siti je došao od katastrofe do delirijuma navijača! Bernardo Silva je udarcem glavom savladao Zomera nakon centaršuta Halanda.

68. minut - Evidentno je da De Brujne ima problem. Napustio je igru, a umesto njega na terenu je Hulijan Alvarez. Povreda glavnog kreativca mogla bi da bude težak problem za Gvardiolu u nastavku sezone.

64. minut - Jeziv prizor i povreda Kevina de Brujnea. Noga je proklizala najboljem fudbaleru Mančester sitija koji je tom prilikom povredio koleno. Vratio se brzo na teren, iako je delovalo da se radi o ozbiljnijoj povredi.

U narednim minutima ćemo videti da li će Belgijanac moći da odigra do kraja.

57. minut - Fantastične dve utakmice imamo ove večeri! Nakon serije napada Bajerna, šansu je imao i Mančester siti. Ake je šutirao, a Zomer odbranom poslao loptu u korner, nakon kojeg je Diaš imao veliku priliku. Švajcarski golman je ponovo spasio svoj tim.

Benfika, Inter
foto: EPA/Antonio Pedro Santos

56. minut - Neverovatna situacija pred golom Intera! Benfika je propustila veliku priliku da dođe do izjednačenja, a na kraju je Silva završio na zemlji zbog čega su domaći igrači zražili jedanaesterac. Međutim, nisu ga dobili.

54. minut - Još jedan pokušaj Sanea i nova odlična reakcija Edersona. Bajern ozbiljno krenuo ka golu rivala.

51. minut - GOOOL! Inter vodi! Nikolo Barela je strelac gola za goste.

Bastoni je centrirao, a vezista italijanskog tima je fantastično reagovao. Loptu je sjajnim udarcem glavom poslao daleko od golmana domaćeg tima.

49. minut - Ederson na ozbiljnim mukama! Sane je na startu drugog dela dva puta pretio, jednom iz daljine, a drugi put iz bolje situacije. Oba puta je Brazilac na golu Sitija odlično reagovao.

46. minut - Nastavljene su utakmice u Mančesteru i Lisabonu!

Prvo poluvreme:

47. minut - Snažno je šutirao Sane sa dvadesetak metara od gola, lopta je otišla pored gola, a Manzano je ubrzo nakon toga svirao kraj prvog dela igre u Mančesteru.

45. minut - Bez nadoknade vremena, sudija Oliver je označio kraj prvog poluvremena u Lisabonu.

Benfika, Inter
foto: EPA/Antonio Pedro Santos

42. minut - Novi problem za Bajern je povreda De Lihta. Holanđaninu su lekari najpre ukazivali pomoć na terenu, a zatim i pored njega. Defanzivac se vratio u igru, međutim pitanje je koliko je spreman za nastavak meča.

38. minut - U Lisabonu je Inter uspeo da iskontroliše rivala, približi se sa posedom lopte, ali navijači definitivno ne mogu da budu previše zadovoljni dosadašnjim izdanjem.

34. minut - Fantastična reakcija Zomera! Našao se na zemlji nakon duela sa Grilišom, uspeo je da odbije loptu samo do Gundogana, a onda je sa zemlje - nogom odbranio udarac Nemca.

27. minut - GOOOL! Samo minut nakon prilike za Bajern, "građani" imaju prednost! Golčina Rodrija, defanzivnog veznog fudbalera koji je levom nogom poslao projektil koji je "skinuo paučinu" gola Zomera.

26. minut - Ređa Bajern napade u Mančesteru. Musijala se našao u prilici, a Ruben Dijaš je sjajnim startom i blokom, reklo bi se - spasio gol svog tima.

25. minut - Opasan konačno i Inter! I to na kakav način... Aćerbi je šutirao iz daljine, snaćno i za malo neprecizno. Lopta je završila iznad prečke, a pogodila je gornji deo mreže sa spoljne strane.

22. minut - Mogao je i morao Haland mnogo bolje da reaguje! Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, jačom, levom nogom, ali njegov udarac je više ličio na povratni pas golmanu Zomeru.

19. minut - Benfika znatno bolja od Intera, šutirao je sada i Žoao Mario iz voleja, ali bez promene rezultata.

16. minut - Prva velika šansa ove večeri! Benfika je mogla da dođe do prednosti! Rafa Silva je šutirao nakon užasne reakcije Dimarka, ali je lopta išla pravo u golmana Onanu.

15. minut - Jak tempo i još jači intezitet duela u Mančesteru. Haland je mogao da postigne neobičan pogodak, pošto se zaleteo prema golmanu Bajerna koji je u poslednjem trenutku uspeo da se oslobodi lopte.

11. minut - Evo i prvog pokušaja Bajerna. Sa distance je šutirao Dejvis, a lopta je završila pored gola i nije bilo opasnosti po gol Edersona.

11. minut - I Benfika je izvela svoj prvi korner. Kao i gosti iz Milana, nisu bili preterano ozbiljni.

10. minut - Nezadovoljni navijači i igrači Sitija posle odluke Manzana da ne dosudi prekršaj nad Bernardom Silvom. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Španac je dosudio faul za Bajern što je izazvalo negodovanje Gvardiole.

8. minut - Nespretna reakcija Antonija Silve koji je izbacio loptu u korner omogućila je gostima priliku da se okupe u kaznenom prostoru Benfike. Centaršut nije bio dobar, pa se domaćin lako odbranio.

5. minut - Na samom startu utakmice u Mančesteru viđena je gužva pred golom Bajerna, ali ona nije donela ništa ozbiljnije Gvardiolinom timu. U petom minutu videli smo prvi pokušaj, a lopta je nakon udarca Halanda otišla preko gola.

1. minut - Počele su utakmice u Mančesteru i Lisabonu!

SASTAVI:

Mančester siti - Bajern

Mančester siti: Ederson - Akanđi, Diaš, Stouns, Ake - Rodri, Gundogan, Silva, De Brujne, Griliš - Haland. Trener: Pep Gvardiola.

Bajern: Zomer - Pavar, Upamekano, De Liht, Dejvis - Gorecka, Kimih - Koman, Musijala, Sane - Gnabri. Trener: Tomas Tuhel.

Benfika - Inter

Benfika: Vlahodimos - Žilberto, Silva, Morato, Grimaldo - Čikinjo, Florentino - Rafa Silva, Žoao Mario, Orsnes - Ramos. Trener: Roger Šmit.

Inter: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfriz, Barela, Brozović, Mktarijan, Dimarko - Martinez, Džeko. Trener: Simone Inzagi.

Uoči mečeva:

Posebno zanimljivo biće na Etihad stadionu, gde "građani" već u prvom sudaru s Bavarcima žele da obezbede znatnu prednost pred revanš.

Ova dva rivala sastaju se sedmi put u evropskim takmičenjima, a trener Sitija Pep Gvardiola suočiće se sa klubom s kojim je osvojio tri titule šampiona Nemačke.

S druge strane, njegov kolega Tomas Tuhel pokušaće da ponovi ono što je protiv Gvardiole uradio kao trener Čelsija. Naime, 2021. "plavci" su u finalu Lige šampiona porazili Mančester siti i stigli do titule šampiona Evrope.

- Tuhel je jedan od najboljih trenera, nema sumnje. Dobro je radio gde god da je bio, u Francuskoj, Engleskoj... Kada nas je dobio u tom finalu Lige šampiona, čestitao sam mu, zadovoljstvo mi je što ću ga videti ponovo. Opet smo ovde, pokušavaćemo opet da se domognemo pehara - rekao je Španac.

Tuhel je svestan da je došao period kada će biti odlučena sudbina Bajerna.

- April i maj su meseci u kojima će sve biti odlučeno kada su titule u pitanju - smatra šef struke kluba iz Minhena.

Benfika nikada nije pobedila Inter u evropskim takmičenjima, ali sastali su se samo tri puta. "Orlovi" sada silno žele da to konačno urade. Na njihovu žalost, prekinut je niz od 23 utakmice bez poraza na stadionu Da Luž.

Porto ih je prethodnog vikenda iznenadio i sada je pitanje koliko će se to odraziti na četu Rogera Šmita. Ono što se zna jeste da u timu neće biti povređenog srpskog internacionalca Mihajla Ristića.

Liga šampiona, 1/4 finala

Prvi mečevi

Mančester siti - Bajern 21.00

Benfika - Inter 21.00

sreda

Milan - Napoli 21.00

Real - Čelsi 21.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track