FUDBAL PRIPADA NARODU, BOGATAŠI MARŠ NAPOLJE: Navijači Bajerna parolom isprozivali vlasnike Sitija i Junajteda
Foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

jasna poruka

FUDBAL PRIPADA NARODU, BOGATAŠI MARŠ NAPOLJE: Navijači Bajerna parolom isprozivali vlasnike Sitija i Junajteda

Fudbal -

Bajern se nije dobro proveo u Mančesteru, pošto je od Sitija poražen u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona rezultatom 0:3.

Bajern, navijači Bajerna
foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Međutim, navijači Bajerna imali su performans na tribinama o kojem se i danas priča i piše u Engleskoj i Nemačkoj. Imali su Bavarci jasnu poruku za gazde Mančester sitija i Mančester junajteda, šeika Mansura Bin Zajeda Al Nahjana i braću Glejzer, Avrama i Džoela.

- Glejzeri, šeik Mansur, sve autokrate napolje! Fudbal pripada narodu - bio je transparent na tribini sa navijačima Bajerna tokom utakmice protiv Mančester sitija.

Američka porodica Glejzer dugogodišnji je vlasnik Mančester junajteda i u poslednje vreme se sve više pominje da su spremni da prodaju klub. Otkada su preuzeli Junajted, u ratu su sa tvrdim jezgrom navijača.

Šeik Jasim Bin Hamad Al Tani, sin bivšeg katarskog premijera, dao je najbolju ponudu za kupovinu Mančester junajteda. Ona je visoka osam milijardi funti, s tim da bi šest išlo porodici Glejzer, a dve bi bile uložene u klub. Mančester junajted je četvrti najbogatiji fudbalski klub na svetu, prema analizi kuće Dilojt.

Sa druge strane, šeik Mansur je vlasnik Sitija preko kompanije "City Football Group" i od ovog engleskog kluba napravio je evropskog giganta, kojem od trofeja nedostaje samo Liga šampiona. Zato su potrošili pravo bogatstvo na dovođenje Erlinga Halanda. U protekloj deceniji bogati investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uložio je u Mančester siti na desetine milijardi evra i bio je pod lupom UEFA zbog stalnih kršenja finansijskog fer-pleja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track