ODLOŽENA UTAKMICA ČUKARIČKI - PARTIZAN: Superliga prelomila, cirkus se nastavlja! Haosu nema kraja!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

doneta odluka

ODLOŽENA UTAKMICA ČUKARIČKI - PARTIZAN: Superliga prelomila, cirkus se nastavlja! Haosu nema kraja!

Fudbal -

Uprava FK Čukarički čvrsto je odlučila da neće igrati utakmicu protiv Partizana! Shodno tome Zajednica Superlige odložila je večerašnji meč zakazan za 18.00 časova, saznaje Kurir.

Mohamed Badamosi
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle jutrošnjeg saopštenja, iz Čukaričkog pisali su žalbu nadležnim organima, iako su Zajednica superligaša i FSS bili rešeni da večeras nastave, sinoć prekinuti meč.

Čelnici Čukaričkog smatraju da su oštećeni i da bi utakmica trebalo da bude registrovana rezultatom 3:0 za njih. Oni tvrde da su propisi 100 odsto na njihovoj strani. Prvo, što odluku o odlaganju nisu donele sve tri strane i zato što sudija Milan Mitić nije odsvirao kraj meča. Plus, incidente su izazvali navijači Partizana koji su odstranjeni sa tribine, tako da su postojali nesmetani uslovi za nastavak meča. Tako kažu na Banovom brdu.

Posle žalbenog postupka iz Čukaričkog uslediće odluke Zajednice superligaša i FS Srbije. Naknadno će biti određen termin nove utakmice, ili će ona biti registrovana službenim rezultatom.

grobari, žandarmerija, Čukarički, Partizan
foto: @starsport

Da podsetimo, utakmica između Čukaričkog i Partizana prekinuta je u 18. minutu, nakon što je policija intervenisala i sa istočne tribine isterala nekoliko stotina navijača Partizana. Huligani su pre toga dva puta prekidali utakmicu ubacivanjem pirotehničkih sredstava i stolica na teren, vređajući sopstvene, ali i protivničke fudbalere.

Zajednica Superlige moraće konačnu odluku o ishodu utakmice Čukarički - Partizan da donese što pre. Tačnije u roku od tri dana. Naime, od te utakmice zavisi raspored doigravanja u plej-ofu, tačnije ko će biti treći, a ko četvrti na tabeli.

grobari, žandarmerija, Čukarički, Partizan
foto: @starsport

Da podsetimo, ukoliko Partizan bude treći gostovaće Crvenoj zvezdi na Marakani u večitom derbiju, dok bi u slučaju da izgubi utakmicu bio četvrti, i onda bi bio domaćin šampionu na stadionu u Humskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track