ALBERT NAĐ PLAKAO, NAKON ŠTO SU NJEGA I DULJAJA VREĐALI NAVIJAČI PARTIZANA: Evo šta je legenda i vojnik kluba rekao posle UVREDA
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

sramota

ALBERT NAĐ PLAKAO, NAKON ŠTO SU NJEGA I DULJAJA VREĐALI NAVIJAČI PARTIZANA: Evo šta je legenda i vojnik kluba rekao posle UVREDA

Fudbal -

FK Partizan prolazi kroz jednu od svojih najtežih faza u istoriji kluba, osnovanog 4. oktobra 1945. godine. Sukob između tvrdog jezgra navijača i uprave kluba kulminirao je prekidom utakmice između Čukaričkog i crno-belih u utorak.

Partizan, grobari, Čukarički, Nemanja Stevanović
foto: @starsport

Tada su se na stadionu na Banovom brdu desile gnusne scene, ono što niko ne voli da vidi na fudbalskim terenima. Paljenje baklji, ubacivanje stolica na teren, a onda i brutalno vređanje... Zbog pretnji koje su dobili od svojih navijača, fudbaleri Partizana nisu želeli da nastave prekinutu utakmicu, čak i nakon što je policija oterala sve huligane sa stadiona.

A, onda se desilo nešto što se ne viđa često na našim stadionima. Oni navijači, za koje se može slobodno reći da nisu najvatreniji i da se ne okupljaju na južnoj tribini, dali su sebi za pravo da vređaju i psuju dvojicu legendi kluba - trenera Igora Duljaja i njegovog pomoćnika Alberta Nađa.

Albert Nađ
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Poznat kao veliki emotivac i vojnik Partizana Albert Nađ zaplakao je posle brutalnih uvreda koje su pojedinci uzvikivali na njegov i račun Igora Duljaja. Očevici kažu da se po izlasku sa terena i svlačionica stadiona Čukaričkog Albert Nađ osamio i stao pored klupskog autobusa, dok su mu oči bile pune suza. Jednostavno, nije mogao više da izdrži. Zaplakao je.

Kurir je kontaktirao Alberta Nađa i pokušao da sazna kako se osećao posle meča. Sa setom i gorčinom u glasu Nađ je za naš portal rekao:

Albert Nađ
foto: Starsport/Srđan Stevanović

- To su moje lične stvari. Moja ljubav prema Partizanu je bezgranična. Kad volim, volim i ne može drugačije. Neka ove moje reči svako shvati, onako kako hoće.

Dvojica bivših asova koji su zajedno u Humskoj proveli 26 godina, nisu zaslužili salve uvreda i psovki koje su doživeli posle prekinute utakmice sa Čukaričkim. Albert Nađ nosio je crno-beli dres, od omladinskih selekcija (1988/1992), pa prvog tima (1992/1996) i (2002/2007), a Igor Duljaj u omladinskoj školi (1990/1997) i prvom timu (1997/2003).

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Obojica su posle blistavih karijera u inostranstvu odlučili da se vrate u klub u kojem su ponikli i to u najtežim periodima. Radili su sa mlađim selekcijama, a bili uvek na uslozi prvom timu. Ovakve uvrede nisu zaslužili.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track