OFK BEOGRAD NE ZABORAVLJA SVOJU NAVIJAČKU LEGENDU: U utorak projekcija dokumentarca o čuvenom ofkovcu Čika Cveletu
Foto: Zvanična prezentacija OFK Beograd

filmska priča

OFK BEOGRAD NE ZABORAVLJA SVOJU NAVIJAČKU LEGENDU: U utorak projekcija dokumentarca o čuvenom ofkovcu Čika Cveletu

Fudbal -

OFK Beograd je klub koji se voli svim srcem i ofkovac ne može da bude svako, česta je maksima kod onih kojima su plavo-bele na srcu.

Cvetko Jovanović, Čika Cvele
foto: Zvanična prezentacija OFK Beograd

Klub sa Karaburme ne zaboravlja navijačku legendu, čuvenog Čika Cveleta, kojem će u čast, u utorak, 18. aprila u 18.00 časova, biti organizovana projekcija dokumentarnog filma, u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Svi poklonici OFK Beograda nadaju se da će doći što veći broj ljudi, kako bi se prisetili Cvetka Jovanovića, popularnog Čika Cveleta. Karta košta 400 dinara i pozivnica nije potrebna

Cvetko Jovanović preminuo je 2020. godine, a ceo svoj život posvetio je OFK Beogradu, nije propuštao nijednu utakmicu voljenog kluba. Njemu u slavu, na istočnoj tribini stadiona Na Karaburmi stoji mural sa likom Čika Cveleta.

1 / 3 Foto: Zvanična prezentacija OFK Beograd

Koliko je Cvetko Jovanović voleo OFK Beograd, najbolje svedoče njegove reči.

- Za OFK navijam od 1955. godine, kada sam se doselio u Beograd. Zvezdu i Partizan cenim, neću da ih ogovaram, ali OFK je predratni klub bogate tradicije. Naši Bskovci su otišli u Montevideo i doneli Srbiji medalju... Partizan i Zvezda tada nisu ni postojali - rekao je jednom prilikom Čika Cvetko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track