PANIKA I STRAH U HRVATSKOJ I ZAGREBU: Crvena zvezda preuzima prevlast od Dinama u regionu! To je već gotova stvar!
Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia, Screenshot

pomirili se sa sudbinom

PANIKA I STRAH U HRVATSKOJ I ZAGREBU: Crvena zvezda preuzima prevlast od Dinama u regionu! To je već gotova stvar!

Fudbal -

Sportski mediji u Hrvatskoj danima unazad bave se aktuelnim stanjem Dinama iz Zagreba, posle definitivne smene i odlaska Zdravka Mamića iz kluba.

Dinamo Zagreb
foto: Profimedia

"Jutarnji list" bavio se time kako će izgledati Dinamo sa novim rukovodstvom, gde će glavnu ulogu imati bivši fudbaler Dario Šimić. Dinamo Zagreb je kako piše zagrebački list u poslednjoj deceniji bio najuspešniji fudbalski klub na prostoru bivše Jugoslavije, a i šireg regiona.

Zdravko Mamić je napravio sistem gde je Dinamo bio dominantan u okvirima Hrvatske, u svim segmentima, od najmlađih kategorija do prvog tima. U prethodne četiri godine Dinamo je imao prihod od 225.000.000 evra, a godišnji budžet u visini od 60.000.000 evra.

Jutarnji list, Dinamo Zagreb
foto: Printskrin

Sada je na novom rukovodstvu zadatak, hoće li moći da prati taj trend, ili će stezati kaiš i praviti skromniji i jeftiniji tim.

- Realnost je da gubimo prevlast u regionu, jer je Crvenoj zvezdi sledeće sezone zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa tim u paketu imaće i prihod od 30-ak miliona evra - piše "Jutarnji list".

Zdravko Mamić
foto: Printscreen

Zaključak donosi da zagrebačkom Dinamu predstoji vruće leto i vreme delikatnih odluka, koje će biti odlučujuće za budućnost kluba. Da li će se ići u privatizaciju, ili će se tražiti neko drugo rešenje pokazaće vreme. Konstatuje se da bi trebalo sve snage koncentrisati na Ligu Evrope, ali je bojazan kako to saopštiti navijačima, koji ne želei bilo šta drugo sem Lige šampiona. A, ne treba zaboraviti da su Bed Blu Bojsi bili udarna pesnica u teranju Zdravka Mamića iz Maksimira.

Očigledno je da Hrvati imaju ogroman strah od Crvene zvezde i svega onoga što su generalni direktor Zvezdan Terzić i saradnici uradili sa klubom, koji je do 2013. godine bio pred gašenjem. Prvaci Evrope i sveta iz 1991. godine su posle toga uspeli da igraju dve grupne faze Lige šampiona, predstoji im i treća, te da skoro svake godine budu stalni učesnik Lige Evrope, gde su tri puta dočekali proleće.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ako se povuče paralela sa košarkaškim prilikama, izvesno je da se hrvatski mediji plaše da bi Dinamo iz Zagreba mogao da doživi sudbinu Cibone i Splita, koji su danas amaterski klubovi u odnosu na košarkaške kolektive Crvenu zvezdu i Partizan, koji su pojam uspeha u Evroligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track