NAJJAČI UDAR NA REAL U ISTORIJI KLUBA: Predsednik Barselone žestoko optužio Madriđane! Ovo će izazvati rat u Španiji VIDEO
Foto: Marc Graupera Aloma / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pres koji se čekao

NAJJAČI UDAR NA REAL U ISTORIJI KLUBA: Predsednik Barselone žestoko optužio Madriđane! Ovo će izazvati rat u Španiji VIDEO

Fudbal -

Fudbalski klub Barselona našao se na udaru španske javnosti pre dva meseca. Tada su se pojavile informacije da je klub sa stadiona Kamp Nou godinama plaćala usluge nekadašnjeg sudije Hozea Enrikea Negreire.

Nakon optužbi počela je istraga, a uskoro se očekuje i suđenje kako bi se dobila jasnija slika šta je prava istina.

Za to vreme iz Barselone se niko od čelnika nije oglašavao. Sve do danas, kada je predsednik kluba Đoan Laporta odlučio da održi pres konferenciju.

I nije imao dlake na jeziku. Najavio je tužbe za klevete, objasnio da klub nije plaćao pomenutog sudiju, a onda žestoko udario na večitog rivala, Real iz Madrida koji je tražio da se Barselona žestoko kazni.

"Uključio se režimski klub koji je direktno pokušao da nas sputa - Real Madrid. To su ljudi kojima su sudije najviše pomagale u istoriji fudbala i koji je naš klub pokušao da uništi u ovoj situaciji. Neće ići. U 70 godina Sudijskog komiteta, skoro svaki predsednik je bio njihov bivši član i sa svakim mandatom su direktno bili povezani s upravljanjem suđenja. Komično je da Real ima obraza da tvrdi da su ih sudije oštetile", kaže Laporta.

Nema dileme da će se iz Madrida oglasiti u skorije vreme i da će španski fudbal ponovo pleniti pažnju zbog dešavanja van terena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track