ŠAMPION SE POHVALIO BRUTALNOM STATISTIKOM: Ko je najdominantniji klub u Evropi? Naravno Crvena zvezda! A, tu su i nagrade!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

broj jedan

ŠAMPION SE POHVALIO BRUTALNOM STATISTIKOM: Ko je najdominantniji klub u Evropi? Naravno Crvena zvezda! A, tu su i nagrade!

Fudbal -

Nema sumnje da je ovo jedna od najdominantnijih sezona Crvene zvezde u istoriji kluba.

Crvena zvezda, Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli imaju priliku da u subotu od 18.00 časova osvoje titulu, ukoliko pobede ili igraju nerešeno sa ekipom TSC na stadionu "Rajko Mitić".

U klubu iz Ljutice Bogdana 1A su se ponosno pohvalili, da su u aktuelnoj takmičarskoj sezoni jedini neporažen tim u Evropi kada je reč o nacionalnim prvenstvima.

U slučaju da u subotu pobede TSC, fudbaleri Crvene zvezde bi matematički osvojili šestu titulu zaredom, što bi bila 110. utakmica u seriji, bez poraza, na Marakani u Superligi. Niz koji traje šest godina, obeležiće se malim jubilejom, ali bi Zvezda pozitivnim rezultatom uspela da obezbedi i ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, za narednu sezonu.

Crvena zvezda
foto: FK Crvena Zvezda

Crvena zvezda je posle 30 utakmica ostvarila 26 pobeda i četiri remija uz gol razliku 81:14, i tako iza sebe ostavila azerbejdžanski Karabag. Za pravoslavni Vaskrs, snage su odmerili Sabah i Karabag, a rezultat je iznosio 2:1 za domaćina, čime se još jednom potvrdilo da je Zvezda najdominantniji tim u Evropi.

Karabag se tako našao u društvu Salcburga (Austrija), Fejnorda (Holandija), Seltika (Škotska), Šahtjora (Ukrajina), Flore (Estonija), Linkolna (Gibraltar), Esperanža (Luksemburg), Kosmosa (San Marino) i Nju Sejntsa (Vels), koji su po jednom poraženi u prvenstvima.

Poraz u aktuelnoj takmičarskoj sezoni nema ni Ki Klaksvik, međutim, tim sa Farskih ostrva je do sada odigrao svega pet ligaških utakmica, s obzirom na to da im je prvenstvo startovalo u martu.

Klub je u slavljeničkoj atmosferi odlučio da nagradi svoje najmlaže navijače, tačnije najkreativnije sa vlastitim banerima.

Najmlađi zvezdaši su bili toliko kreativni da se u utakmici protiv novosadske Mladosti nismo mogli odlučiti za jednog pobednika, pa su nagradu u vidu upoznavanja prvotimaca nakon meča, osvojila čak tri banera. Sličnom scenariju u klubu se nadaju i u subotu, od 18.00 sati protiv TSC.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track