ČELNICI ZVEZDE DOŠLI PO BAHARA: Dva direktora u Izraelu, rešavaju obeštećenje! Trener se pozdravio sa predsednikom: IDEM U BEOGRAD
Foto: Borut Zivulovic / AFP / Profimedia

završen posao

ČELNICI ZVEZDE DOŠLI PO BAHARA: Dva direktora u Izraelu, rešavaju obeštećenje! Trener se pozdravio sa predsednikom: IDEM U BEOGRAD

Fudbal -

Barak Bahar definitivno će biti trener fudbalera Crvene zvezde u sledećoj sezoni! Više nema dileme.

Barak Bahar
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Izraelski portal "One" piše da su predstavnici Crvene zvezde došli u Haifu, kako bi zvanično potpisali ugovor na dve godine sa Barakom Baharom. Trener Makabija odlučio je da prihvati ponudu šampiona Srbije i o tome je već obavestio gazdu Makabija Jakova Šahara.

Barak Bahar je na dobrom putu da sa Makabijem osvoji treću titulu zaredom, a klub mu neće praviti problem oko odlaska u Crvenu zvezdu. Predstavnici crveno-belih sastaće se sa čelnicima kluba iz Haife, a kako izraelski portal "One" piše u Izrael su stigli "visoki zvaničnici Crvene zvezde" tehnički direktor Marko Marin i operativni direktor Marko Petrović. Oni su doneli ugovor za Baraka Bahara.

Marko Marin
foto: www.crvenazvezdafk.com

Problem za Crvenu zvezdu predstavlja validan ugovor koji Barak Bahar ima sa Haifom do juna 2024. godine i rukovodstvo iz Haife zahteva obeštećenje. Prvobitno se spekulisalo da se radi o sumi od 600.000 evra, a prema poslednjim informacijama iz Izraela, Makabi će tražiti čitav 1.000.000 evra. Problem, koji bi mogao da stopira transfer.

Da podsetimo, krajem marta visoka delegacija Crvene zvezde u sastavu Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Marko Marin i Marko Petrović boravili je u Haifi, gde je u načelu postigla dogovor sa Barakom Baharom. Tada su snimljeni od strane fotoreportera portala "One" i priča je dospela u javnost, iako je trebalo da bude obelodanjena javnosti tek po završetku sezone.

Tada je ovaj sastanak izazvao pometnju u Haifi, jer su čelnici posle šoka mislili da će Barak Bahar ostati u klubu. Međutim, kako je vreme odmicalo, shvatili su da će saradnja biti okončana na kraju sezone, a Barak Bahar je u ponedeljak saopštio konačnu odluku gazdi kluba Jakovu Šaharu.

- Odlazim u Crvenu zvezdu! Odlazim u Beograd - rekao je Bahar prvom čoveku Makabija.

Izraelci tvrde da će Barak Bahar potpisati dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i da će po sezoni bez bonusa zarađivati 1.200.000 evra. Sa njim u Beograd dolaze i članovi stručnog štaba, njegov prvi pomoćnik Gaj Sarfati, trener golmana Gaj Vajzinger i analitičar Adam David. Jedini koji nije odlučio hoće li u Crvenu zvezdu jeste kondicioni trener Dror Šimšon.

Kurir sport/One

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track