"U HRVATSKOJ SE NE IGRA KOŠARKA NEGO KOKOŠARKA" Brutalna izjava legendarnog Hrvata: Mi smo SMEŠNI, nismo ni na nivou Albanije!
Foto: Printscreen

surovo iskren

"U HRVATSKOJ SE NE IGRA KOŠARKA NEGO KOKOŠARKA" Brutalna izjava legendarnog Hrvata: Mi smo SMEŠNI, nismo ni na nivou Albanije!

Košarka -

Legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš Josip "Pino" Đerđa bez dlake na jeziku govorio je o očajnom stanju u kom se nalazi kupska i reprezentativna košarka u Hrvatskoj.

Govoreći o propasti hrvatske košarke, proslavljeni as krenuo je od neverovatnog evropskog uspeha srpskog Partizana, koji je ove sezone izborio plasman među osam najboljih timova u Evroligi.

U prvi plan Pino je stavio velikog košarkaškog znalca na klupi beogradskog tima.

"Razlog što je Partizan u Top 8 Evrolige je taj što je njihov trener Željko Obradović koji dolazi iz onog vremena kada je Jugoslavija u svetu uvek bila na samom vrhu. Isto tako, jugoslovenska košarka bila je ponos svih Jugoslovena. Moram da istaknem da je košaraka nekada bila najbolji hrvatski sport, ponos Hrvatske, dok danas, nažalost nismo ni na nivou Kosova i Albanije", kaže za "Antenu Zadar" Đerđa i dodaje:

"U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka! Hrvatska liga, to je smešno, naša košarka je smešna. Deset godina ne idemo na Svetska prvenstva, nismo se plasirali na Olimpijske igre, ma o čemu mi govorimo, i to 30 godina. Josip Sesar novi selektor? Ma nabrojte mi ko sve ovih godina nije vodio reprezentaciju Hrvatske" osuo je paljbu čuveni Pino.

Đerđa je legenda Zadra čiji dres je nosio čak 18 godina. Osvojio je sa Zadranima pet šampionskih titula i jedan Kup Jugoslavije. Igrao je i za košarkašku reprezentaciju Jugoslavije sa kojom je osvojio dve srebrne medalje na Svetskim prvenstvima 1963. i 1967. godine, kao i srebro na EP 1965. godine.

Tokom svoje trenerske karijere vodio je PAOK i Zadar, bio je selektor Jugoslavije na EP 1983. godine, a vodio je i reprezentaciju Hrvatske na Mundobasketu 1994. godine, kada su Hrvati osvojili bronzu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track