ŠOK - RONALDU PRETI HAPŠENJE I DEPORTACIJA?! Portugalac prostačkim gestom IZAZVAO GNEV Saudijaca i sada mu se crno piše! (VIDEO)
Foto: Fayez Nureldine / AFP / Profimedia

NEZAPAMĆEN SKANDAL

ŠOK - RONALDU PRETI HAPŠENJE I DEPORTACIJA?! Portugalac prostačkim gestom IZAZVAO GNEV Saudijaca i sada mu se crno piše! (VIDEO)

Fudbal -

Javnost u Saudijskoj Arabiji zgrožena je njegovim vulgarnim ponašanjem i zahteva oštre sankcije!

Od junaka, miljenika i sportskog idola, Kristijano Ronaldo preko noći je postao jedna od najomraženijih osoba u Saudijskoj Arabiji. Jednim krajnje nepromišljenim potezom žestoko je uvredio Saudijce, pa bi njegov boravak u ovoj zemlji lako mogao da se pretvori u pravi pakao.

Al Nasr doživeo je poraz u gradskom derbiju od Al Hilala (2:0), a meč je obeležilo skandalozno ponašanje slavnog Portugalaca koji je bio frustriran zbog loše igre i novog neuspeha svoje ekipe.

Ronaldu u Al Nasru polako ali sigurno izmiče šampionska titula, jer sada imaju tri boda manje i utakmicu više od lidera Al Itihada i to je razbesnelo Portugalaca koji nije uspeo da iskontroliše emocije na terenu. Očajni Ronaldo nakon meča dospeo je u centar pažnje zbog svog primitivnog ponašanja, pošto je naseo na provokacije navijača Al Hilala i napravio gest koji nikako ne priliči sportisti koji je idol milionima ljudi širom sveta.

Naime, navijači protivničkog tima prilikom izlaska Ronalda sa terena skandirali su "Mesi, Mesi", a Ronaldo je na to imao šokantan odgovor...Portugalac se uhvatio za međunožje, a zgroženi navijači su to odmah snimili i objavili na društvene mreže.

Zbog tog vulgarnog gesta, Ronaldo se sada suočava sa surovom kaznom!

Javnost je ogorčena i zahteva da se 38-godišnji fudbaler nakon skandala deportuje iz zemlje! Stvar je otišla toliko daleko da je advokatica Nouf Bint Ahmed poručila da će podneti krivičnu prijavu protiv Portugalca.

Ona će Ronalda prijaviti zbog javne nepristojnosti. Prema šerijatskom zakonu koji je na snazi u Saudijskoj Arabiji, takvo ponašanje je strogo zabranjeno i u slučaju stranih državljanja kazna podrazumeva hapšenje i deportaciju.

"Njegovo ponašanje je zločin, podnećemo prijavu tužilaštvu", poručila je ogorčena Bint Ahmed.

I novinar Ozman Abu Bakr smatra da je Portugalac napravio "nemoralan i nepristojan gest" i zahteva da Fudbalski savez Saudijske Arabije momentalno raskine njegov ugovor sa Al Nasrom.

Naravno, ima i onih koji pokušavaju na sve moguće načine da opravdaju postupak slavnog fudbalera, koji je postao tema broj jedan u zemlji. Televizijski komentator Mohamed Al Anzi stao je u njegovu odbranu tvrdnjom da se uhvatio za međunožje jer je "primio nezgodan udarac tokom utakmice", ali čini se da mnogi nisu baš poverovali u ovu naivnu verziju priče.

Podsetimo, Ronaldo je krajem godine sa prvoligašem iz Saudijske Arabije potpisao ugovor na dve i po godine vredan gotovo pola milijarde evra. Odigrao je za Al Nasr 11 utakmica i postigao isto toliko golova, ali opšti utisak je da je teren češće napuštao isfrustriran nego sa osmehom na licu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track