BARAK BAHAR DOVODI PRVO POJAČANJE U CRVENU ZVEZDU: Radi se o fudbaleru iz Izraela! Ali, postoji jedan problem!
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

transfer u najavi

BARAK BAHAR DOVODI PRVO POJAČANJE U CRVENU ZVEZDU: Radi se o fudbaleru iz Izraela! Ali, postoji jedan problem!

Fudbal -

Barak Bahar dao je reč FK Crvena zvezda i jedva čeka kraj sezone, kako bi mogao da dođe u Beograd i prione na posao.

Barak Bahar
foto: Borut Zivulovic / AFP / Profimedia

Prema pisanju izraelskog portala "One" rukovodstvo Crvene zvezde treba da usaglasi visinu obeštećenja sa Makabijem iz Haife za Baraka Bahara. Izraelci traže okruglo 1.000.000 evra. Crveno-beli nude upola manju sumu, spremni da idu do 600.000 evra.

Barak Bahar naciljao je prvo pojačanje iz Izraela koje želi da vidi u dresu Crvene zvezde. Dao je reč ljudima iz Makabija iz Haife da im neće čerupati postoječi igrački kadar. Baš zbog toga, Bahar želi bivšeg asa ovog kluba Neta Lavija, koji je trenutno u Japanu, u ekipi Gamba Osaka.

Međutim, ovaj transfer bilo bi moguće realizovati tek u januaru 2024. godine i to tek u slučaju da Gamba Osaka ispadne iz elitnog ranga Japana, pošto je u donjem delu tabele. Neta Lavi igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, ima 26 godina i prošao je celu omladinsku školu Makabija iz Haife. Igrao je u grupnoj fazi Lige šampiona za Makabi, posebno se istakao u utakmici protiv PSŽ, kada je imao direktne duele sa Nejmarom i Leom Mesijem.

Neta Lavi
foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Istovremeno, Barak Bahar se već pomirio sa činjenicom da će kondicioni trener koji ga je pratio poslednjih godina u Hapoel Ber Ševi i Makabiju Dror Šimšon, ostati u Haifi. To će biti ozbiljan problem za njega, jer je Bahar uvek insistirao da mu ekipe budu besprekorno fizički spremne.

Barak Bahar najavio je dolazak u Srbiju sa pomoćnikom Gajom Sarfatijem bez porodice, dok će Gaj Vizinger, koji ima dvoje male dece, doći sa njima i suprugom u Beograd. Čim šampionat Izraela bude završen, njih trojica će otputovati na kratak izlet u Beograd kako bi se upoznali sa ljudima u klubu, ali i videli stadion "Rajko Mitić", te sportski kompleks na kojem će raditi naredne dve godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track