NASTAVLJA SE KOŠMAR PARTIZANA! Čukarički je PONOVO bacio Parni valjak na kolena, crno-beli već sada mogu da se oproste od LŠ?!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

superliga srbije

NASTAVLJA SE KOŠMAR PARTIZANA! Čukarički je PONOVO bacio Parni valjak na kolena, crno-beli već sada mogu da se oproste od LŠ?!

Fudbal -

Pre nekoliko dana, odnosno minulog četvrtka, u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije fudbaleri Čukaričkog pobedili su Partizan na svom stadionu minimalnim rezultatom, a danas su pomenuti klubovi ponovo odmerili snage na Banovom brdu, ovog puta u prvoj rundi plej-of faze, međutim i večerašnji meč završen je identičnim rezultatom - 1:0!

U Humskoj ulici ne cvetaju ruže tokom ove sezone, šampionska titula je odavno izgubljena, pa je sada na crno-belima da probaju da obezbede plasman u neko od evropskih takmičenja. Cilj je naravno Liga šampiona, ali kola koja su krenula nizbrdo i dalje idu u istom pravcu.

Partizanu je na današnjoj utakmici bila neophodna pobeda kako bi se približio drugom mestu koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ipak, ta pozicija i dalje pripada Čukaričkom, koji ima 65 bodova, osam više od Partizana, i tri više od TSC-a.

I jedni i drugi su vrlo oprezno ušli u meč, svesni su bili da bi jedan momenat mogao da reši meč, pa nisu želeli preterano da srljaju, već strpljivo čekaju svoje šanse, kojih danas i nije bilo previše.

Prvo veće uzbuđenje viđeno je već u 6. minutu, tada je nakon jednog duela Lučića i Filipovića glavni arbitar Stanko Ostraćanin pokazao na "belu tačku", ali je nakon odgledanog snimka promenio prvobitnu odluku.

Nakon toga, usledila je jedna ravna linija na Banovom brdu, većih šansi nije bilo, svoje udarce su oprobavali Dijabate i Menig, ali ne pretarano dobro, i precizno, kako bi se rezultat na semaforu promenio. Lopta je bila više u nogama gostujućih fudbalera, ali izabranici Igora Duljaja nisu bili kreativni u napadu, pa su defanzivci Čukaričkog lako otklanjali svaku potencijalnu opasnot.

A onda, u 42. minutu, usledio je hladan tuš za igrače Partizana. Kapiten Brđana Marko Docić je iskosa izveo slobodan udarac sa nekih 40 metara udaljenosti, mnogi su očekivali da će iskusni vezista uputiti centaršut u srce protivničkog kaznenog prostora, međutim Docić je želeo da iznenadi Stevanovića, i u svojoj nameri je uspeo!

Golman Partizana očajno je odreagovao u ovoj situaciji, loše se postavio i nije uspeo da stigne do lopte koja je išla u njegov bliži ugao, pa je tako omogućio Brđanima da već tada stignu do prednosti.

U nastavku igre, fudbaleri Čukaričkog želeli su da uspostave ritam na terenu, "spuste" loptu, srljanja nije bilo, dok su fudbaleri Partizana pokušavali da što pre poravnaju rezultat, ali to je ostalo samo na želji, jer kreativnosti i lucidnosti u napadu nije bilo.

Pošto je viđeno da Partizan ukoliko ovako nastavi neće moći da promeni rezultat na semaforu, Duljaj je želeo raznim izmenama da razmrda svoju ekipu, pa su šansu dobili Natho i Baždar.

Morali su crno-beli da krenu na sve ili ništa, želeli su da izbegnu isti scenario od pre nekoliko dana, ali Parni valjak bio je toliko nemoćan na terenu, da iskusni Nemanja Belić nije ni isprljao rukavice u drugih 45 minuta.

Igrao se tek 82. minut, kada je Partizan konačno stvorio obećavajuću šansu. Ostraćanin je dosudio faul za crno-bele, Natho je iskosa sjajno pronašao Uroševića, levi bek je šutirao iz prve, ali neprecizno!

1 / 8 Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Četiri minuta kasnije, Rikardo je pogodio stativu posle Živkovićevog centaršuta, na odbitak je naleteo Baždar, ali je njegov udarac zaustavljen pre nego što je lopta došla do Belića.

Ovo je i definitvno bila poslednja prilika za gostujući tim, pa s obzirom da se rezultat nije promenio, crno-beli su tako upisali još jedam bolan poraz, a mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, je sve dalje i dalje...

Uživo,

Čukarički - Partizan: 1:0 (1:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na Banovom brdu!

90. minut - Igraće se još tri minuta!

86. minut - Rikardo je pogodio stativu posle Živkovićevog centaršuta, na odbitak je naleteo Baždar, ali je njegov udarac zaustavljen pre nego što je lopta došla do Belića!

82. minut - Bila je ovo uigrana akcija Partizana nakon prekida. Natho je iskosa sjajno pronašao Uroševića, levi bek je šutirao iz prve, ali neprecizno!

80. minut - Fudbaleri Partizana drže loptu u svojim nogama, pokušavaju da ugroze gol Čukaričkog, ali defanzivci domaće ekipe su odlično postavljeni i lako brane svaki potencijalni napad Parnog valjka!

72. minut - Dvostruka izmena i u taboru Čukaričkog! Umesto Docića i Lučića, šansu su dobili Miladinović i Adžić!

Partizan, Čukarički, Đorđe Ivanović, Slobodan Urošević
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

71. minut - Moraju gosti da krenu na sve ili ništa, Duljaj je napravio i drugu izmenu na današnjem meču, pa je umesto Kristijana Belića u igri mladi napadač, Samed Baždar!

65. minut - Kristijan Belić je zbog oštrog starta nad Kovačem dobio žuti karton!

62. minut - Umesto Anresa Kolorada, na terenu je Bibras Natho

55. minut - Menig je natrčao na jedan odbitak, ali je loptu zahvatio očajno i poslao je daleko od gola Čukaričkog

Partizan, Čukarički
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

49. minut - Nakon jedne kontre Parnog valjka, Dijabate je vratio loptu do Pantića, ali njegov udarac nije bio precizan!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Banovom brdu!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na Banovom brdu!

45. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade!

42. minut - GOOOOOOOL! Vodi Čukarički rezultatom 1:0! Marko Docić se upisao u strelce, ali gol definitvno ide na dušu golmanu Partizana, Nemanji Stevanoviću! Kapiten Brđana je izveo slobodan udarac sa nekih 40 metara udaljenosti, mnogi su očekivali da će iskusni vezista uputiti centaršut u srce protivničkog kaznenog prostora, međutim Docić je želeo da iznenadi Stevanovića, i u svojoj nameri je uspeo!

39. minut - Kapiten Čukaričkog Marko Docić dobio je žuti karton zbog neopreznog starta nad Dijabateom!

34. minut - Slobodan Urošević izveo je slobodan udarac sa nekih 20 metara udaljenosti, ali je njegov udarac završio daleko iznad prečke!

24. minut - Lopta je više u nogama fudbalera Partizana, međutim, izabranici Igora Duljaja još uvek ne uspevaju da pronađu pravi put ka golu Čukaričkog!

Partizan, Čukarički
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

16. minut - Agresivno su izašli fudbaleri Partizana na poslednju liniju Brđana u ovoj situaciji, Menig je došao do lopte, šutirao snažno, ali neprecizno!

11. minut - Prvi pokušaj fudbalera Partizana! Rikardo je ostao sam na nekih 20 metara od protivničkog gola, opalio je po lopti, ali ne dovoljno jako da bi savladao iskusnog Belića!

6. minut - Glavni arbitar meča Stanko Ostraćanin je najpre dosudio jedanaesterac za Čukarički, ali je nakon odgledanog snimka promenio odluku!

1. minut - Počeo je meč na Banovom brdu. Prvi sa centra su krenuli fudbaleri Čukaričkog!

Uoči meča:

Atmosfera pred današnji meč Čukaričkog i Partizana!

00:08

Atmosfera pred meč Čukaričkog i Partizana

Poznati sastavi za današnji meč Čukaričkog i Partizana:

Čukarički: Belić, Rogan, Pankov, Drezgić, Tošić, Kovač, Docić, Ivanović, Tomović, Lučić, Badamosi

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Belić, Kolorado, Pantić, Dijabate, Menig, Rikardo

U Humskoj ulici ne cvetaju ruže tokom ove sezone, šampionska titula je odavno izgubljena, pa je sada na crno-belima da probaju da obezbede plasman u neko od evropskih takmičenja.

Partizanu je na današnjoj utakmici neophodna pobeda kako bi se približio drugom mestu koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na konferenciji za medije pred ovaj meč, trener Parnog valjka Igor Duljaj rekao je da mora da vidi ko je dostojan dresa Partizana.

- Nije lako, čak i da smo dobili, teško je pripremiti ekipu za ono što vas očekuje u tri dana. U tri dana dve utakmice protiv istog protivinka, ulog je velik, da se ne bih žalio, smeta ovo, smeta ono, moramo da se suzbijemo i vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidim da li sam ja isto dostojan da predstavljam klub. Nema izgovora, sve može da se dogodi u životu, ali niko ne može da oduzme borbu na terenu. To je ono što ću tražiti od njih. Danas imamo trening kasnije, moram videti u kakvom su stranju neki igrači, na osnovu toga mogu da vidim prvih 11, ali biće promena - rekao je Duljaj.

Igor Duljaj
foto: Starsport

Sa druge strane, svestan je Kerkez da se Partizan neće predavati i da će se borba za mesta koja vode u Evropu u plej-ofu najverovatnije voditi do poslednjeg kola Super lige.

- Znamo kakav individualni kvalitet ima Partizan. Bilo je mnogo bitno da i u defanzivi i u ofanzivi odradimo sve taktički perfektno, a igrači su to ispoštovali. Imaćemo, nadam se, ovakvih utakmica i u Evropi naredne sezone. Tu se ne umire u lepoti, već se igra na rezultat, čvrsto, ali je najbitnije da se igra glavom. Uz naravno tempo i trčanje, da se ne upadne niti u euforiju niti u bilo kakvu frku. A ove utakmice to mogu da donesu, izuzetno su bitne. Jednostavno, zaboravili smo meč od četvrtka, sad je potrebno da odigramo na sličnom nivou i na startu plej-ofa.

Dušan Kerkez
foto: www.fkcukaricki.com

Partizan ima pet bodova manje u odnosu na Čukarički i TSC, pa će zbog toga današnja utakmica dodatno zakuvati borbu za drugo mesto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track