PARTIZAN GORI, UPRAVA SE VIŠE NI NE ČEŠLJA: Vučelić i Vazura digli ruke od crno-belih? Puštaju Duljaja i fudbalere da nečasno ginu
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

"ODGOVORNOST"

PARTIZAN GORI, UPRAVA SE VIŠE NI NE ČEŠLJA: Vučelić i Vazura digli ruke od crno-belih? Puštaju Duljaja i fudbalere da nečasno ginu

Fudbal -

Slobodan pad Partizana u sezoni u kojoj su ekipu vodila tri trenera nema ko da zaustavi.

Stanje na tabeli je katastrofalno, a pogled na raspored ni najmanje ne daje razlog za optimizam kod navijača.

Crno-beli su u poslednjih devet kola Super lige Srbije, od mogućih 27 bodova osvojili samo osam bodova, a dupli poraz od Čukaričkog nije došao neočekivano.

Nakon što je Aleksandar Stanojević na kraju prošle sezone podneo ostavku, klub je pružio poverenje Iliji Stolici, međutim, on se na užarenoj klupi zadržao tek dva meseca. Njega je zamenio Gordan Petrić, koji je na početku doprineo značajnom napretku u igri i rezultatima, ali je u prolećnom delu došlo do nove serije neuspeha zbog čega je odlučio da podnese ostavku.

Igor Duljaj
foto: FK Partizan/Sandić Foto

Izbor uprave kluba nije bio veliki, jer pitanje ko je bio spreman da u tom trenutku prihvati poziciju šefa stručnog štaba Partizana.

Igor Duljaj, koji je prethodno radio u Humskoj ulici kao pomoćnik, imenovan je za prvog trenera krajem februara, a manje od dva meseca kasnije postavlja se pitanje kakva će biti njegova skorija sudbina.

Nakon drugog uzastopnog poraza na Banovom Brdu, Duljaj je poručio da će o njegovoj odgovornosti pričati sa rukovodstvom, odnosno sa ljudima koji se u nedelju uveče nisu pojavili na stadionu na Banovom Brdu.

Prazne stolice u loži na Brdu
Prazne stolice u loži na Brdufoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Generalni direktor, Miloš Vazura, gledao je iz lože poraz Partizana u četvrtak, ali ga nije bilo u nedelju, dok predsednik, Milorad Vučelić, nije viđen ni na jednoj od te dve utakmice.

Pitanje je kako izgleda razgovor o odgovornosti sa ljudima koji od iste beže duži vremenski period.

Podsećanja radi, nakon što je, na početku sezone Partizan poražen od AEK-a iz Larnake u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u Humskoj su tvrdili da nema mesta za paniku, da su crno-beli igrali dobro i da su bolji tim od Kiprana.

Šta se desilo posle toga?

Partizan je u revanšu odigrao meč bez pobednika i ostao bez šanse da izbori plasman u Ligu Evrope, a Stolici je uručen otkaz odmah nakon meča...

Gotovo sve što se desilo od tog trenutka, do danas, nije vredno nivoa jednog kluba kakav je Partizan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track