OVAJ ČOVEK JE UŠAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE, A MALO KO GA ZNA: Upisao je 1.000 utakmica i nema nameru da stane! Bravo, majstore!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

vojnik kluba

OVAJ ČOVEK JE UŠAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE, A MALO KO GA ZNA: Upisao je 1.000 utakmica i nema nameru da stane! Bravo, majstore!

Fudbal -

Malo je onih koji u Crvenoj zvezdi imaju više od 100, ili 200 utakmica. A, tek kad se pomene brojka 1.000.

Goran Negić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tim menadžer Crvene zvezde Goran Negić je na meču protiv TSC uz šestu uzastopnu titulu proslavio značajan jubilej - 1.000 utakmica na klupi šampiona Evrope i sveta iz 1991. godine.

Brojka vredna divljenja, jer malo ko može da se podiči sličnim umećem. Više utakmica u stručnom štabu Crvene zvezde ima samo ekonom Stojan Milanović, koji traje skoro polovinu veka.

Goran Negić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Goran Negić bio je fudbaler Crvene zvezde osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Rođen je 10. septembra 1968. godine u Zemunu, a prošao je sve kategorije omladinske škole Crvene zvezde. Za prvi tim debitovao je 1988. godine, u timu za koji su igrali Boško Đurovski, Branko Davidović, Mitar Mrkela, Vlada Stošić, Ilija Najdoski, Husref Musemić... Bio je potom na kaljenju u OFK Beogradu i Radničkom sa Novog Beograda.

Zbog čestih povreda rano je morao da prekine karijeru. U Crvenu zvezdu vratio se 2006. godine, kada je predsednik kluba postao Dragan Stojković Piksi. Tada je na mestu sekretara stručnog štaba zamenio legendarnog Vojislava Lalatovića, Voju Kisa. Otada, Goran Negić je neizostavan deo struke crveno-belih.

Menjali su se razni treneri, od Valtera Zenge, Dušana Bajevića, Milorada Kosanovića, Aleksandra Jankovića, Roberta Prosinečkog, Slaviše Stojanovića, Miodraga Božovića, Vladana Milojevića, Dejana Stankovića... Uvek je Negić bio tu za novajlije, mlade igrače, strance, pa i one iskusne. Kad god je nešto trebalo da se uradi, zna se - zovi Negu, završiće!

Goran Negić
foto: Marina Lopičić

Goran Negić uvek je bio tu, u svako doba dana i noći. Što bi u klubu rekli, čovek za sve funkcije, uvek uz Zvezdu. Srećan jubilej, Nego!

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track