U KRALJEVU SREBRO SIJA KAO ZLATO: Doček na Trgu i prijem za vicešampionke Srbije u košarci (FOTO)
Foto: Grad Kraljevo

MALENE PONOS KRALJEVA

U KRALJEVU SREBRO SIJA KAO ZLATO: Doček na Trgu i prijem za vicešampionke Srbije u košarci (FOTO)

Košarka -

Za srebrne košarkašice Kraljeva, koje su postale vicešampionke Srbije, u ponedeljak uveče priređen je svečani doček na Trgu srpskih ratnika u ovom gradu, kao i prijem kod gradonačelnika grada na Ibru.

Iako je Crvena zvezda pobedila – u petoj utakmici, sa veoma malom razlikom, košarkašice Ženskog košarkaškog kluba „Kraljevo“ su šampioni – na vodećoj poziciji na tabeli bile su najduže, prvi deo prvenstva završile su bez poraza, a utakmicu koja je odlučivala pobednika odigrale su na gostujućem terenu, uz zabranu prisustva njihovim vernim navijačima.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je ovom prilikom sa ponosom istakao kako je za sportsko Kraljevo veliki dan u kome dočekuje vicešampionke države u ženskoj košarci.

Kraljevo, ŽKK Kraljevo, Košarkašice Kraljeva
foto: Grad Kraljevo

- Naše košarkašice su iz godine u godinu sportski brend Kraljeva. U vreme pandemije korona virusa 2020. godine, osvojile su Kup Srbije, a bile su i najbolje u ligaškom delu sezone. Nažalost, te godine nije proglašen šampion države, što je bila velika nepravda. Ali, umesto da posustanu duhom, vredno su trenirale, pripremale se i ove godine igrale čak pet utakmica u finalnoj seriji plej-ofa sa Crvenom zvezdom. Iako je Crvena zvezda pobedila, posle 2:2 nakon četiri utakmice, i nerešenog rezultata na kraju treće četvrtine u petoj, mi smo ipak šampioni. Ovo je najbolji tim u Kraljevu i ovo je jedan od najboljih timova na Balkanu. Zato što ovaj klub krasi porodična atmosfera, zato što ima najbolje navijače, zato što je svaka utakmica u staroj Hali sportova podsećala na nekadašnje utakmice Košarkaškog kluba Sloga iz osamdesetih godina prošlog veka, Vinston JUBA lige krajem devedesetih i početkom 2000, istakao je gradonačelnik i dodao:

- Nigde se ovako ne podržavaju košarkašice kao u Kraljevu. Hala je uvek ispunjena do poslednjeg mesta, a navijanje publike, koja poznaje košarku, odlično je.

Kraljevo, ŽKK Kraljevo, Košarkašice Kraljeva
foto: Grad Kraljevo

Gradonačelnik je zahvalio svima koji su doprineli ovakvom uspehu kraljevačkih košarkašica – ljudima koji su osnovali klub, sadašnjem predsedniku, igračicama koje su pronosile slavu kraljevačke ženske košarke, Tanji Živanović – sada sportskom direktoru, Neveni Jovanović – dugogodišnjoj reprezentativki Srbije. Terzić je posebno istakao činjenicu da je ŽKK „Kraljevo“ dao čak dvadeset četiri reprezentativke Srbije u različitim kategorijama.

Kako je naveo, naše mlađe kategorije su i danas odlične zahvaljujući nekadašnjoj reprezentativki Tamari Bajić, koja uspešno vodi mlađe kategorije a i pomoćni je trener mladog kluba, a trener Nikola Jovanović Gaco je pokazao da je najperspektivniji mladi trener u Srbiji.

Gradonačelnik je istakao da će lokalna samouprava uvećati sredstva koja opredeljuje Ženskom košarkaškom klubu „Kraljevo“, ujedno pozvavši i lokalne privrednike da podrže košarkašice, jer – uz stručni rad, njihovo treniranje, njihovu borbu – njihov uspeh sigurno neće izostati.

Kraljevo, ŽKK Kraljevo, Košarkašice Kraljeva
foto: Grad Kraljevo

- Ove devojke su vredne, radne, posvećene košarci, ginu na terenu jedna za drugu. Samo tako požrtvovanim radom i borbom možemo da stignemo do titula, a ja sam uveren da ćemo sledeće godine da ih dočekamo kao prave prvakinje Srbije, kazao je Terzić.

Predsednik ŽKK „Kraljevo“ Dragan Bajić zahvalio je igračicama, Stručnom štabu, lokalnoj samoupravi – koja je stala iza kluba, publici… naglasivši da su uspeli da napune „kutiju šibica“ kao nekada.

- Nakon dvadeset tri i po godine, koliko postoji ŽKK „Kraljevo“, zaista sam ponosan i pitam se da li sam ikada sanjao da će se ovako nešto desiti… Nakon uspeha u Surdulici, kada smo osvojili Kup, mislio sam da je to vrh ovog kluba, ali shvatili smo da to nije tako. Ove godine smo potvrdili da smo veliki klub i da nismo, kao mnogi klubovi, samo u prolazu, rekao je Bajić. Nikola Jovanović, trener, zahvalio je svima na podršci košarkašicama „koje su kraljevački ponos i naše ogledalo“, i izrazio nadu da će sledeće godine klub u Kraljevo doneti zlato.

Kraljevo, ŽKK Kraljevo, Košarkašice Kraljeva
foto: Grad Kraljevo

Kroz suze, veoma emotivno, govoreći o saigračicama kao o svojim najbližima, košarkašica Ivana Brajković je istakla da je ponosna na svaku devojka iz tima.

- Svaka od njih je na neki način specifična, a bez ijedne od njih ova slagalica ne bi bila potpuna“, kazala je naša srebrna devojka i poručila: „Ovo srebro sija kao zlato“.

Kapiten ekipe Dragana Gobeljić, najbolji strelac finalne serije, sa 116 poena na pet utakmica, zahvalila je Kraljevčanima koji su došli da pozdrave njih i njihov veliki uspeh, koji je svakog Kraljevčanina učinio ponosnim sugrađaninom „malenih“.

- Hvala vam što ste bili naš šesti igrač tokom čitave sezone, naš vetar u leđa. Verujte, bez vas ovo odličje ne bi bilo sa nama. Želim da vam obećam da ćemo sledeće godine stajati ovde i slaviti titulu zajedno sa vama. Veliko hvala… Čast i zadovoljstvo su mi što sam bila kapiten ove ekipe. Prošli smo mnogo lepih i teških trenutaka, ali izneli smo sve stoički, rekla je Dragana Gobeljić i poručila: „Nismo osvojili titulu, ali smo pobedili!“

Kurir sport / J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track