02:25

Treba da bude sramota svakog igrača koji nije motivisan za derbi

profesionalac

TREBA DA BUDE SRAMOTA SVAKOGA KO NIJE BIO MOTIVISAN NA DERBIJU: Oštre reči kapitena Zvezde posle razočaravajućih 0:0! (VIDEO)

Fudbal -

Milan Borjan bio je junak 170. večitog derbija u redovima Crvene zvezde. Branio je kapitenski, uhvatio "živu loptu" Bibarsu Nathu i skinuo zicer Nemanji Joviću, sprečivši Partizan da napravi iznenađenje.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Još jednom je Milan Borjan pokazao zašto je lider ove generacije Crvene zvezde i potvrdio visok profesionalizam. Nije "odradio" derbi kao neki fudbaleri Crvene zvezde, što treba da zabrine sve u upravi kluba.

- To mi je posao! Da branim sve što ide ka golu, derbi kao derbi bez publike je katastrofa, najveća utakmca u našem fudbalu bez publike je sramna. Tako je bilo, prvo poluvreme smo odigrali dobro, drugo slabije, falila je sredina, ali generalno dobro, nismo izgubili utakmicu u sezoni, što je bitno, ali trebalo je da pobedimo - objasnio je Borjan.

Upitan da prokomentariše motivaciju kod nekih fudbalera Crvene zvezde, kapiten je rekao:

- Ne treba motivacija, derbi je! Motivacija mora da postoji, to svi znaju. Taj koji nije bio motivisan, treba da ga bude sramota! On ne zna šta znači derbi! Ne zna šta znači ova utakmica našem klubu. Moraš da pobediš ovde.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Analizirao je Milan Borjan i utakmicu. Nije se složio da su crveno-beli odigrali "na pola gasa" ili "pod ručnom".

- Ne bih rekao tako, jednostavno, umor, trenirali smo jako. Dosta su nam misli na tom Kupu, želimo da osvojimo duplu krunu i ove godine, malo je teško, ali derbi je derbi i moraš biti motivisan. Čestitao bih Partizanu, ali i mojim momcima, najbitnije da nismo primili gol.

Na pitanje Kurira, objasnio je i kako gleda na činjenicu da je Crvena zvezda u prvom kolu plej-ofa posle pobede nad TSC obezbedila titulu.

- Zvezda pokazuje da raste iz godine u godinu, da je pravi klub, organizovan klub i to se pokazuje na terneu. Mi smo uzeli titulu šest kola pre kraja, što pokazuje da imamo odličnu ekipu i da se dobro radi, treba da nastavimo ovako, čekaju nas izazovi u narednoj sezoni, ali idemo da pobedimo i da Zvezdu vratimo gde je mesto, a to je Liga šampiona - zaključio je Borjan.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track