FUDBALERKE SPARTAKA DOBILE LICENCU ZA EVROPU Arsić: Godinama unazad uspešno dočekujemo velikane
Foto: ŽFK Spartak

ŽENSKI FUDBAL

FUDBALERKE SPARTAKA DOBILE LICENCU ZA EVROPU Arsić: Godinama unazad uspešno dočekujemo velikane

Fudbal -

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izdala je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova među kojima je i Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice.

Svi ti klubovi ispunili su pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski.

Administrativni direktor Ženskog fudbalskog kluba Spartak Bojan Arsić, zadužen za postupak licenciranja, izjavio je da je odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA za klub i Grad Suboticu od ogromnog značaja. Kazao je i da je to rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA.

"Proces licenciranja je svake godine sve zahtevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primer kluba koji na sve zahteve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku", naveo je Arsić, saopštio je klub.

Arsić smatra da klub zaslužuje veću podršku države posle 13 titula šampiona Srbije zaredom.

"Hoću da verujem da će se odnos prema ženskom fudbalu i samom procesu licenciranja promeniti u FS Srbije i institucijama Srbije, jer fudbal u Evropi iz Srbije ne igraju samo muški fudbalski klubovi, već i ženski. Mi to činimo uspešno godinama unazad, dočekujemo velikane evropskog fudbala u Subotici poput, Bajerna iz Minhena, Atletiko Madrida, Volfsburga i još mnoge druge“, istakao je Arsić.

On je podsetio da Vlada Srbije značajno pomaže proces licenciranja "večitim" rivalima u muškom fudbalu, sa ciljem da dobiju pravo učešća na evropskoj sceni.

"Mi kao ženski fudbalski klub koji nema prilive od sponzora prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, ali bez podrške - već sami, što verujem da će se promeniti u budućnosti, jer naše devojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta", poručio je Arsić.

Licence za takmičenje pod okriljem UEFA dobili su i klubovi iz muške konkurencije: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Vojvodina, Voždovac, Radnički (Niš) i Napredak.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track