ZVEZDINE PRIPREME U SRBIJI, TURNIR U RUSIJI OTKAZAN: Promovišemo planinski turizam, Olimpijakos i Zenit u Beogradu
Foto: Zorana Jevtić

plan za leto

ZVEZDINE PRIPREME U SRBIJI, TURNIR U RUSIJI OTKAZAN: Promovišemo planinski turizam, Olimpijakos i Zenit u Beogradu

Fudbal -

Crvena zvezda igraće sledeće sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Prvi put u istoriji našeg fudbala, jedan klub iz Srbije zahvaljujući koeficijentu i renkingu na listi UEFA izborio je pravo da se nađe direktno među 32 velikana.

Zvezdan Terzić
foto: Zorana Jevtić

Fudbaleri Crvene zvezde zbog toga će imati drugačiji vid priprema u odnosu na sva leta unazad jedne decenije. Više neće morati da igraju mečeve u julu i avgustu, već se mogu s mirom spremati za septembar.

- Odlučili smo da po prvi put kompletne pripreme sprovedemo u Srbiji, jer nemamo kvalifikacije za Ligu šampiona. Na Zlatiboru i u Beogradu. Na taj način želimo da podržimo planinski i sportski turizam u Srbiji. Moramo da imamo društveno-socijalnu odgovornost - jasan je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli će tokom jula i avgusta odigrati veliki broj prijateljskih mečeva sa evropskim klubovima, neke od njih i u Beogradu.

- Zakazali smo i zakazaćemo dosta utakmica sa kvalitetnim protivnicima tokom leta. Blizu smo dogovorta da zakažemo meč protiv ekipe LASK u Lincu za 8. jul, zatim 15. jula protiv Olimpijakosa na Marakani treba da bude generalna proba pred start našeg prvenstva. Isto tako, tokom avgusta treba da igramo protiv Zenita iz Sankt Peterburga u Beogradu. Želimo da svake srede u avgustu, u terminima kvalifikacija igramo jake evropske mečeve, da se što bolje pripremimo za Ligu šampiona. To je negde pet ili šest ozbiljnih utakmica.

Jegor Prucev
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kompanija Gasprom, generalni sponzor Crvene zvezde u julu pravi veliki turnir u Sankt Peterburgu, gde će pored Zenita, gosti biti turski Fenerbahče, kao i još jedan ruski klub.

- Nećemo ići u Rusiju! Iz razloga što ne možemo da uklopimo termine. Primarni cilj je da uradimo dobre bazične pripreme i zbog toga ne možemo da idemo na taj turnir. Ali, sigurno je da ćemo igrati sa Zenitom jedne srede u avgustu - objasnio je Zvezdan Terzić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track