BAJERN JURI BORUSIJU! Tuhel: I dalje imamo šansu da osvojimo titulu
Foto: EPA/Filip Singer

BUNDESLIGA

BAJERN JURI BORUSIJU! Tuhel: I dalje imamo šansu da osvojimo titulu

Fudbal -

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je danas da njegova ekipa ove sezone i dalje ima šansu da osvoji 11. uzastopnu titulu u Bundesligi.

"Uradićemo sve što je u našoj moći da pokažemo reakciju. Nije prekasno", rekao je Tuhel.

Bajern u nedelju dočekuje poslednjeplasiranu Hertu i pokušaće da prekine niz od dve utakmice bez pobede.

Uoči utakmica 30. kola Tuhelova ekipa ima 59 bodova, bod manje od prvoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Bajern Minhen
foto: Marcel Engelbrecht / AFP / Profimedia

Tuhel je krajem marta preuzeo ekipu, posle otkaza koji je dobio Julijan Nagelsman, a Bajern je za to vreme ostvario samo dve pobede u sedam utakmica i eliminisan je u četvrtfinalu Lige šampiona (Mančester siti) i u četvrtfinalu Kupa (Frajburg).

"Mi smo vrlo iskreni jedni prema drugima, poslednji smo koji će gurati stvari pod tepih. Izgubili smo pet bodova u poslednje dve utakmice, a oba puta posle našeg vođstva. U ovom trenutku ne verujemo jedni drugima onoliko koliko bismo mogli, ali toga smo svesni i radimo na tome transparentno i kvalitetno", rekao je Tuhel.

U naredne dve nedelje on neće moći da računa na Dajoa Upamekana, koji je pokidao mišić, a neizvesno je koliko će odsustvovati Alfonso Dejvis, koji je u prošlom kolu u Majncu pokidao mišić desne butine.

Tomas Tuhel
foto: Reuters

Takođe, utakmicu će propustiti i Erik Maksim Čupo-Moting, koji je dobio udarac u koleno.

Trener minhenske ekipe rekao je da su u klubu oprezni pošto ne žele da svale veliku odgovornost na napadača Matisa Tela, koji je u četvrtak napunio 18 godina.

"Moramo da se zapitamo da li mu činimo uslugu time što ga stavljamo u prvi tim, pošto bi to bio zaista veliki teret za njega, da ga gledamo kao spasioca. Trenutno imamo druge iskusnije igrače koji mogu da nastupe", naveo je Tuhel.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track