VELIKI USPEH VLADIMIRA IVIĆA U RUSIJI: Srbina samo jedan meč deli od finala Kupa! Imao je i MNOGO SREĆE!
Foto: www.fckrasnodar.ru

neobičan sistem takmičenja

VELIKI USPEH VLADIMIRA IVIĆA U RUSIJI: Srbina samo jedan meč deli od finala Kupa! Imao je i MNOGO SREĆE!

Fudbal -

Vladimir Ivić, Mihajlo Banjac i njihov Krasnodar moraju da reše još samo jednu prepreku, kako bi igrali u finalu Kupa Rusije.

Vladimir Ivić
foto: www.fckrasnodar.ru

Ogroman uspeh za srpskog trenera koji je u januaru ove godine preuzeo klub "Bikove" iz Krasnodara superbogatog gazde Sergeja Galickog. Vladimir Ivić nije se oglašavao posle trijumfa njegov tima nakon penala protiv drugoligaša Akrona iz Toljatija. Mihajlo Banjac od leta, kada je prešao iz TSC, igra za Krasnodar.

Ruski mediji pišu da je Krasnodar imao mnogo sreće, pošto je u 83. minutu i 37.sekundu nestalo struje na velelepnoj fudbalskoj areni. Baš tada, fudbaleri Akrona krenuli su u kontru koja je mnogo obećavala. Međutim pomoćni sudija signalizirao je ofsajd.

Mihajlo Banjac
foto: www.fckrasnodar.ru

Posle samo 38 sekundi utakmica je nastavljena, a regularni deo polufinala Kupa Rusije između Krasnodara i Akrona završen je bez golova, rezultatom 0:0. Posle penal serije, slavili su domaćini rezultatom 4:2, zahvaljujući fantastičnom golmanu Matveju Safonovu.

Krasnodar će sada igrati protiv Urala iz Jekatertinburga koji je poražen od CSKA (1:2). Malo komplikovan način takmičenja, ali da ga objasnimo. Kup Rusije odvija se na "dve staze". Prva je "glavna staza" odakle oni koji budu poraženi prelaze u "regionalnu stazu" i imaju drugu šansu da se bore za trofej.

Ukoliko Krasnodar bude bolji od Urala 17. maja, igraće protiv CSKA u finalu Kupa Rusije 11. juna u Moskvi.

Ako stigne do trofeja, biće treći trener sa naših prostora koji je osvajao Kup Rusije. Pre njega, to je pošlo za rukom Miodragu Grofu Božoviću sa Rostovom i Marku Nikoliću sa moskovskom Lokomotivom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track