SLAVNI KOŠARKAŠ JE I DALJE KRITIČNO, LEŽI I NE MRDA: Supruga otkrila zdravstveno stanje Alekseja Šveda! Oglasio se i CSKA!
Foto: Printskrin/Instagram

nije dobro

SLAVNI KOŠARKAŠ JE I DALJE KRITIČNO, LEŽI I NE MRDA: Supruga otkrila zdravstveno stanje Alekseja Šveda! Oglasio se i CSKA!

Košarka -

Aleksej Šved, košarkaš CSKA i reprezentativac Rusije, pretučen je 2. maja ispred jednog restorana u Moskvi.

Aleksej Šved
foto: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia

Usled teških povreda glave, naprsnuća lobanje i kontuzije mozga Aleksej Šved je hitno hospitalizovan i nalazi se u bolnici. Izašao je sa intenzivne nege, ali supruga Anastasija Zijaditinova i dalje strahuje za njegov život.

- Moj muž je u takvom stanju da je potrebno da ponovo prolazi snimanje glave u narednih 10 do 14 dana. Ima otok. Može da raste, ali se još ništa ne zna, treba da leži i ne mrda - rekla je Anastasija i nastavila:

Aleksej Šved
foto: Printskrin/Instagram

- Aleksej leži ne pomera se, ima kragnu oko vrata. U mozgu postoji vazduh, koji takođe nije izašao. To je ozbiljna dijagnoza. To je samo deo onoga što je opasno. Aleksej sada nije na intenzivnoj nezi, ali je u bolnici.

Policija je identifikovala, a potom i uhapsila napadače na Alekseja Šveda. Ruski košarkaš je udaren više puta, a onda je posle jednog udarca pao na trotoar i udario glavom o betonski ivičnjak. Ostao je da leži u krvi.

- Za zdravlje Alekseja Šveda, najbolje je pitati lekare. Posle traumatske povrede mozga, on je u bolnici. Koliko sam razumeo, nije u opasnosti po život. Danas ili sutra trebalo bi da dobijemo informacije koliko je njegovo zdravlje ozbiljno ugroženo. Ne znam detalje napada. Šved će ostati u bolnici koliko god je potrebno da se oporavi - rekao je Andrej Vatutin, predsednik CSKA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track