DA SE NE PONOVI PARIZ: UEFA objavila akcione planove za buduća finala
Foto: EPA

UEFA

DA SE NE PONOVI PARIZ: UEFA objavila akcione planove za buduća finala

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (Uefa) objavila je akcione planove za buduće finalne mečeve, nakon što je okrivljena za bezbedonosne propuste u haotičnom finalu Lige šampiona prošle godine.

Ovaj potez su u februaru zatražili istražitelji finala u Parizu 2022. koje je imenovala Uefa.

Liverpul
foto: Profimedia

Uefa je saopštila da je stvorila "grupu za kontrolu incidenata na višem nivou" koja će nagledati utakmice najvišeg nivoa, da će imati više sopstvenog bezbedonosnog osoblja na stadionima i da će navijačima izdavati samo digitalne karte umesto papirnih.

Uefa se takođe obavezala da će "aktivno sarađivati" sa komandirima gradske policije domaćina i poboljšati komunikaciju sa lokalnim zvaničnicima i timovima finalistima, uključujući i grupe navijača.

Liverpul
foto: Profimedia

Uefa je naredila procenu modela publike za svoja četiri finala klupskih takmičenja koja će se održati u narednih pet nedelja u Istanbulu, Budimpešti, Pragu i Ajndhovenu.

Finale Lige šampiona je 10. juna na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.

Uefa je dobila rok do sledećeg ponedeljka da ažurira planove za vođenje finala kupa od istražnog tima koji je u februaru objavio izveštaj od 220 strana o haosu na finalu prošlog maja pre i posle utakmice u kojoj je Real Madrid pobedio Liverpul sa 1:0.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track