SVE KLJUČA U MILANU: Gradski derbi u polufinalu Lige šampiona, potpuno USIJANJE!
Foto: Profimedia

spektakl

SVE KLJUČA U MILANU: Gradski derbi u polufinalu Lige šampiona, potpuno USIJANJE!

Fudbal -

Trener fudbalera Intera Simone Inzagi izjavio je pred meč sa Milanom da je taj duel više od derbija, i dodao da će njegova ekipa morati da koristi i "glavu i srce" u predsojećim duelima.

"Ovo je više od derbija. Znamo šta ovaj duel predstavlja za klub, navijače, igrače. Moraćemo da koristimo i glavu i srce. Ne brinem se za srce, ali moraćemo da koristimo i glavu jer će biti nepredviđenih događaja", izjavio je Inzagi.

Inter će u sredu gostovati Milanu, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

"Odigrali smo sedam derbija za dve godine. Neke smo pobedili, neke izgubili. Svaki meč ima svoju priču. Moramo da se žrtvujemo i da se borimo jedni za druge", dodao je Inzagi.

Inter
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Trener Milana Stefano Pioli je izjavio da očekuje "mnogo energije" od navijača i da njegova ekipa mora da "pokuša da iskoristi tu enErgiju".

"Očekujem mnogo energije od navijača. Pokušaćemo da iskoristimo tu energiju. Ali ne možemo da se oslonimo samo na stanje duha, moramo da pokažemo i kvalitet u igri. Ovo su teške utakmice za igranje, ali lepe za život", dodao je Pioli.

Napadač Milana Olivije Žiru je rekao da je u "ovakvim mečevima" potrebno da svi igrači budu "100 pa čak i na 110 odsto motivisani".

"Ovo je odlična prilika da ponovo pobedim. Imam 37 godina, ali još uvek sam gladan pobeda. Ponosan sam na ovaj tim, i na sve što smo do sada uradili", rekao je Žiru.

Fudbaler Intera Stefano Dimarko je izjavio da je "Milan dobar tim", i dodao da njegova ekipa želi da pokaže "koliko vredi".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track