MIJATOVIĆ U DRUŠTVU JOVIĆA, STANKOVIĆA, PIŽONA I DŽAJIĆA: Talentovani napadač među 10 najmlađih strelaca u istoriji Crvene zvezde
Foto: www.crvenazvezdafk.com

odabrana družina

MIJATOVIĆ U DRUŠTVU JOVIĆA, STANKOVIĆA, PIŽONA I DŽAJIĆA: Talentovani napadač među 10 najmlađih strelaca u istoriji Crvene zvezde

Fudbal -

Pogotkom na meču protiv Voždovca u trijumfu Crvene zvezde rezultatom 0:2, talentovani Jovan Mijatović je sa 17 godina, 9 meseci i 28 dana postao deseti najmlađi strelac u istoriji kluba.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prijem, okret i rutinska realizacija, kratak je i jasan opis pogotka Jovana Mijatovića iz 72. minuta kada se zlatnim slovima upisao u istoriju Crvene zvezde.

Pokazao je mladi fudbaler da je pred njim svetla budućnost, te da se najbolje partije od popularnog Bekama, sada kada je probio led, tek očekuju. Brzo se adaptirao na seniorski fudbal i našao među najmlađim debitantima u istoriji Crvene zvezde.

Dragoslav Šekularac
foto: Crvena zvezda

Nastavio je Jovan Mijatović da ispisuje zlatne stranic klupske istorije, s obzirom na to da je golom prestigao treću Zvezdinu zvezdu - Dragoslava Šekularca, koji je prvenac postigao sa 17 godina, 10 meseci i 3 dana.

- Srećan sam zbog gola, s obzirom na to da mi je jedan od snova, uz debi za prvi tim Crvene zvezde, bio i taj da pogodim za voljeni klub. Gol bih posvetio svim nastradalima u tragedijama koje su pogodile Srbiju prethodne nedelje - rekao je Jovan Mijatović i nastavio:

- Podatak da sam ušao u istoriju me dodatno motiviše da nastavim vredno da radim i da se borim za još prilika. Do kraja sezone nam je ostalo nekoliko utakmica, važno je da budemo pravi i osvojimo duplu krunu, treću u nizu, čime bismo postali jedna od najuspešnijih generacija u istoriji kluba.

Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mladi napadač Crvene zvezde pozvao je sve navijače Crvene zvezde da u subotu od 18.30 časova, u meču protiv Vojvodine ispune stadion "Rajko Mitić".

- Cilj je i da u prvenstvu pobedimo svaku utakmicu do kraja. Već prva naredna je protiv Vojvodine u subotu, tako da bih pozvao navijače da dođu, a mi ćemo dati sve od sebe da ih još jednom obradujemo - istakao je Jovan Mijatović.

NAJMLAĐI STRELCI U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE

1. Luka Jović - 16 godina, 5 meseci i 5 dana

2. Dejan Stanković - 16 godina, 11 meseci i 24 dana

3. Vladimir Petrović - 17 godina, 2 meseca i 16 dana

4. Dragan Džajić - 17 godina, 3 meseca i 8 dana

5. Slobodan Škrbić - 17 godina, 3 meseca i 24 dana

6. Siniša Zlatković - 17 godina, 5 meseci i 14 dana

7. Zoran Filipović - 17 godina, 7 meseci i 14 dana

8. Nedeljko Milosavljević - 17 godina, 8 meseci i 12 dana

9. Marko Lazetić - 17 godina, 8 meseci i 25 dana

10. Jovan Mijatović - 17 godina, 9 meseci i 28 dana

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track