HOĆU RUSKI PASOŠ, NISAM JA NAJGORI: Srpski fudbaler i član Himkija zavapio! Ljut na dvojicu Brazilaca iz Zenita!
Foto: www.fckhimki.com

voli moskvu

HOĆU RUSKI PASOŠ, NISAM JA NAJGORI: Srpski fudbaler i član Himkija zavapio! Ljut na dvojicu Brazilaca iz Zenita!

Fudbal -

Nikola Antić, fudbaler Himkija iz Podmoskovlja, igra svoju prvu sezonu u prvenstvu Rusije.

Nikola Antić
foto: www.fckhimki.com

Nekadašnji levi bek Crvene zvezde, Rada, Vojvodine i beloruskog Šahtjora, ponikao i mlađim kategorijama Partizana, zadovoljan je životom u Rusiji. Do sada je odigrao sedam utakmica u prvenstvu.

Govorio je Nikola Antić o aktuelnom stanju u ruskom fudbalu, koji je u proteklih godinu dana napustio veliki broj stranih fudbalera.

- Kako se osećam povodom odlaska stranaca iz Rusije? Ma to je sve politika. Nisam bio u Premijer ligi Rusije pre godinu-dve, ali mislim da je tada nivo fudbala bio možda i veći - rekao je Antić za portal Sport 24 i nastavio:

- I sada je nivo ruskog fudbala visok, pa ne razumem zašto stranci odlaze iz Rusije, ovde je sve u redu. Možda je jedini razlog nedostatak utakmica u evropskim takmičenjima.

Nikola Antić
foto: www.fckhimki.com

Nikola Antić (29) poručio je da bi voleo da dobije pasoš Rusije, nakon što ga je ruski novinar pitao kako gleda na davanje državljanstva Brazilcima Malkolmu i Klaudinju, fudbalerima Zenita.

- Ruski pasoš ni na koji način ne bi mogao da mi smeta ili škodi. Štaviše, Malkolm i Klaudinjo su dobili državljanstvo, zašto sam ja gori od njih?

Nikola Antić
foto: www.fckhimki.com

Objasnio je Nikola Antić ruskim novinarima zašto on, ali i većina Srba voli Rusiju.

- Osećam se dobro u Rusiji, skoro da nema razlike sa Belorusijom. Odgovara mi da je ovde isti jezik, a i sama država bliska Srbiji. Rusi i Srbi su braća. Osećam se sigurno u Rusiji, volim Moskvu. Čim sam stigao ovde, osećao sam se kao kod kuće - kazao je Antić i dodao:

- Što se tiče stanovanja, sve je bilo namešteno – moja porodica je odlično reagovala na preseljenje u Rusiju. Nema nikakvih problema, živimo sasvim normalno. Zadovoljni smo Moskvom, ovde imamo sve što nam treba. Generalno, u bilo kom gradu u Rusiji, pa i u Groznom, ako ste normalan čovek, možete da živite u miru, bez ikakvih problema.

Kurir sport/Sport 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track