TRIKOLORI SE VRAĆAJU NA LEGENDARNI STADION: Francuska dočekuje Irsku na 'Parku prinčeva'
Foto: Tommy Grealy / Shutterstock Editorial / Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA EP

TRIKOLORI SE VRAĆAJU NA LEGENDARNI STADION: Francuska dočekuje Irsku na 'Parku prinčeva'

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Francuske dočekaće 7. septembra selekciju Republike Irske na "Parku prinčeva", u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali ne na stadionu "Francuska" koji je zauzet zbog Svetskog prvenstva u ragbiju, saopštio je tamošnji fudbalski savez.

Aktuelni viceprvaci sveta u sezoni 2023/24. igraće samo jedan meč na stadionu "Francuska", uobičajenom domu u Sen Deniju, koji će se renovirati povodom Olimpijskih igara zakazanih za leto 2024. godine.

Francuska će u Sen Deniju igrati protiv Gibraltara, 18. novembra, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Početak radova na stadionu zakazan je za decembar.

Kilijan Mbape, Francuska, Argentina
foto: EPA/Ronald Wittek

Fudbaleri Francuske poslednji meč na "Parku prinčeva" igrali su 2021. godine, kada su u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pobedili Kazahstan sa 8:0.

Pored Pariza, još pet gradova će ugostiti francuske fudbalere. Lil je 17. oktobra domaćin prijateljskog meča protiv Škotske, Lion i Marsej će u martu biti domaćini prijateljskih utakmica ili baraža za Evropsko prvenstvo, a prijateljski mečevi će se igrati i u Bordou i Mecu.

Francuska posle dva meča vodi u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa maksimalnih šest bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track