KRAJ ARSENALOVIH SNOVA O TITULI: Brajton razbio "Tobdžije" i odneo tri boda sa Emirata
Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia

Premijer liga

KRAJ ARSENALOVIH SNOVA O TITULI: Brajton razbio "Tobdžije" i odneo tri boda sa Emirata

Fudbal -

Fudbaleri Arsenala poraženi su na svom terenu od ekipe Brajtona 0:3 u meču 36. kola Premijer lige i na taj način su se gotovo oprostili od titule za ovu sezonu.

"Tobdžije" sada zaostaju četiri boda za prvoplasiranim Mančester Sitijem, ali izabranici Pepa Gvardiole imaju i utakmicu manje.

Tim sa "Etihada" u sredu igra revanš meč polufinala Lige šampiona protiv madridskog Reala, a u nedelju igraju duel 37. kola domaćeg prvenstva sa Čelsijem. Ukoliko "Građani" opravdaju ulogu velikog favorita osvojiće i zvanično titulu šampiona Premijer lige.

Arsenal
foto: an Tuttle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je reč o samoj utakmici, pitanje pobednika rešeno je u drugom poluvremenu kada su i postignuti svi golovi na današnjoj utakmici. U 51.minutu pogodio je Enciso na asistenciju Estupinjana i doneo vođstvo ekipi sa "Amex stadiona". Izabranici Mikela Artete su morali da krenu na sve ili ništa i pokušaju da bar zadrže teoretske šanse za prvo mesto. Imali su nekoliko velikih prilika od kojih je najbolju propustio Nelson. Međutim, u u jeku inicijative domaćih, igrači Brajtona su istrčali jednu kontru, Gros je prošao po levoj strani i ubacio je loptu u šesnaesterac gde se najbolje snašao Undav i doneo veliko slavlje timu Roberta De Zerbija. Asistent kod prvog gola Ekvadorac Estupinjan u 96. minutu je samo potvrdio oproštaj Arsenala od prvog mesta.

Arsenal u sledećem kolu gostuje Notingem Forestu, dok Brajton gostuje Njukaslu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track