OVAJ SRBIN UPOZNAO JE RAMZANA KADIROVA: Šta je bivši fudbaler Partizana rekao o šefu Čečenije i desnoj ruci Vladimira Putina?!
Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, Yelena Afonina / TASS / Profimedia

grozni

OVAJ SRBIN UPOZNAO JE RAMZANA KADIROVA: Šta je bivši fudbaler Partizana rekao o šefu Čečenije i desnoj ruci Vladimira Putina?!

Fudbal -

Miroslav Bogosavac sa velikim uspehom privodi treću sezonu u Rusiji, u redovima Ahmata iz Gruznog.

Miroslav Bogosavac
foto: www.fc-akhmat.ru

Nekadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac jedan je od najboljih levih bekova u prvenstvu Rusije. Ahmat je peti na tabeli sa 46 bodova, što je jedan od najboljih rezultata kluba iz ruske republike Čečenije.

Vrednost Miroslava Bogosavca prilično je porasla na evropskom tržištu. Stigao je u Grozni na mala vrata iz Čukaričkog u transferu vrednom 500.000 evra. Tada mu je vrednost iznosila 1.400.000 evra, a danas je prema Transfermarktu više nego duplo skuplji - 3.000.000 evra.

Miroslav Bogosavac
foto: www.fc-akhmat.ru

Miroslav Bogosavac nedavno je pričao za ruske medije, govorio je o životu u Gronom, kako mu je u Čečeniji i da li je upoznao Ramzana Kadirova, predsednika republike i prvog čoveka fudbalskog kluba.

- Grozni je dobar i lep grad. Kada sam došao u klub znao sam da neće biti lako, ali tu je bio Zoran Nižić. On mi je pomogao. Zajedno sa ostalim momcima sa Balkana. Privikao sam se i sviđa mi se ovde - rekao je Miroslav Bogosavac za TV stanicu "Match" i nastavio:

- Živeo sam u Beogradu. To vam je kao Moskva. Ovde u Groznom je mnogo tiše, mirnije. Navikao sam se. Glavna stvar je da imam sjajne prijatelje u ekipi. Zato je dobro.

Otkrio je Miroslav Bogosavac i gde najviše provodi vreme.

- U Grozninskoj banji. Uživam u saunama, često sam tamo. U Srbiji nema takvih sauna. Prvi put sam to probao ovde: U Groznom sam video koliko ljudi vole da odlaze u saunu. I meni se svidelo.

Ramzan Kadirov
foto: EPA Alexey Nikolskysputnikkremlinp

Pitali su ruski novinari Miroslava Bogosavca da li je upoznao šefa Čečenije Ramzana Kadirova.

- Video sam ga jednom na treningu. Ostavio je dobar utisak na mene. Čestitao nam je, razgovarao sa nama - otkrio je levi bek Ahmata.

Miroslav Bogosavac ima 26 godina i ugovor sa Ahmatom do juna 2024. godine. Rođen je u Sremskoj Mitrovici, a prošao je celokupnu školu Partizana u koji je stigao kao dečak od 12 godina. Debitovao je kod trenera Zorana Milinkovića 2015. godine. Bio je standardan kod Milana Tomića, ali je po dolasku Marka Nikolića izgubio status, pa je odlučio da napusti klub i pređe u Čukarički.

Igrao je Miroslav Bogosavac za sve mlađe selekcije srpske fudbalske reprezentacije. Debitovao je za A tim kod selektora Mladena Krstajića 20. marta 2019. godine protiv Nemačke (1:1) u Volfzburgu. To mu je jedina utakmica za Orlove.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track