DRAGAN DŽAJIĆ POKLONIO DRES SRBIJE ALEKSANDRU ČEFERINU: Čelnici FSS u poseti UEFA i Nionu! Srbija čeka projekte za budućnost
Foto: FSS

službena poseta

DRAGAN DŽAJIĆ POKLONIO DRES SRBIJE ALEKSANDRU ČEFERINU: Čelnici FSS u poseti UEFA i Nionu! Srbija čeka projekte za budućnost

Fudbal -

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, na poziv predsednika UEFA Aleksandra Čeferina bili su u utorak u službenoj poseti u Nionu i tom prilikom razgovarali sa prvim čovekom evropske kuće fudbala i njegovim najbližim saradnikom Zoranom Lakovićem.

Dragan Džajić, Aleksandar Čeferin, Jovan Šurbatović, Zoran Laković
foto: FSS

Džajić i Šurbatović upoznali su predsednika Čeferina sa strateškim ciljevima naše organizacije u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukuturu i travnate podloge, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.

Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina U-21 prvenstva Evrope 2027. godine, a konstatovano je da izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stičemo realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.

Dragan Džajić, Aleksandar Čeferin
foto: FSS

Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje.

Potvrđeno je još jednom da će 4. oktobra 2023. godine Beograd biti domaćin HET-TRIK Komiteta UEFA, a gotovo je izvesno da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA takođe održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Jedna od tema na sastanku čelnika FSS i predsednika UEFA, bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA Kongresa u narednim godinama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track