PRAVILI RAČUN BEZ KRČMARA! Partizan u finansijskom izveštaju u decembru naveo da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona!
Foto: Starsport©

ISPALA -

PRAVILI RAČUN BEZ KRČMARA! Partizan u finansijskom izveštaju u decembru naveo da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona!

Fudbal -

Pravili račun bez krčmara! Fudbalski klub Partizan pre početka ove sezone verovao je da može da pomrsi račune šampionu Crvenoj zvezdi i da osvoji titulu, a u najgorem slučaju da obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno-beli su bili toliko sigurni da će igrati kvalifikacije za elitno takmičenje, a samim tim i obezbediti bar siguran plasman u grupnu fazu Lige Evrope, da su to unapred uneli u svoj finansijski izveštaj za 2022, i to u decembru prošle godine!

Milorad Vučelić, Miloš Vazura
foto: www.partizan.rs

Naime, u posebnom odeljku finansijskog izveštaja, odnosno napomenama uz njega, klub iz Humske 31. decembra 2022. predvideo je da će osvojiti drugo mesto u Superligi Srbije. Zbog užasnog starta Partizana u prvenstvu, Crvena zvezda je brzo stvorila ogromnu bodovnu prednost i Partizanu je ostalo da računa na drugo mesto. Očigledno su se preračunali...

FK Partizan
foto: Printscreen

- Dobri rezultati u Evropi uticali su na povećanje tržišne vrednosti svih igrača. Klub osvajanjem drugog mesta u Prvenstvu Srbije i učešćem u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona u sezoni 2023/24. već ima obezbeđen siguran plasman u grupnu fazu UEFA Lige Evrope ukoliko ne uspe da se kvalifikuje u grupnu fazu UEFA Lige šampiona - piše u napomenama uz finansijski izveštaj, a one mogu da se pronađu na sajtu Agencije za privredne registre.

Dakle, rukovodstvo Partizana je još tada računalo na siguran finansijski priliv bar od učešća od Lige Evrope ako već ne prođu u grupnu fazu Lige šampiona. Ispostavilo se da je prizemljenje prilično bolno. Posle nešto manje od pola godine situacija na tabeli Superlige za crno-bele je prilično sumorna.

Crvena zvezda je odavno obezbedila titulu i grupnu fazu Lige šampiona, a TSC i Čukarički, glavni konkurenti za drugo mesto, imaju četiri boda više. Do kraja plej-ofa ostala su dva kola, a šanse da se četa Igora Duljaja domogne druge pozicije samo su teoretske.

(Kurir sport/P. Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track