STADION VREDAN PREMIJERLIGAŠA LOZNICA: Zavitite u novi "Lagator" - od suterena do svečane lože (FOTO)
Foto: T. Ilić

SJAJNO

STADION VREDAN PREMIJERLIGAŠA LOZNICA: Zavitite u novi "Lagator" - od suterena do svečane lože (FOTO)

Fudbal -

Fudbalski stadion na lozničkom Lagatoru, mada još uvek praznih prostorija, ostavlja upečatljiv utisak i nema tog kluba koji ne bi želeo da ima ovakav dom.

Ekipa Kurira obišla je ovu fudbalsku lepoticu od suterna do svečane lože na vrhu zapadne tribine i uverila se da će to biti odlično mesto za sve aktere budućih fudbalskih nadmetanja, kako za ekipe tako i publiku koja će ovde dolaziti.

Na stadionu su još uvek majstori koji završavaju poslednje poslove i odavde treba, prema planu, da odu za sedam dana, odnosno 26. maja, kada kreće procedura tehničkog prijema. Sledi glancanje, završno ‘’šminkanje’’ i opremanje prostorija nameštajem i montiranje preostale tehničke opreme, a sav taj posao sređivanja svlačionica, TV studija, konferencijskih sala, restorana i ostalog treba da bude gotov do 20. juna i objekat spreman za upotrebu. Postavljanje trave oko glavnog terena okončano je danas tako da se sve zeleni.

1 / 9 Foto: T. Ilić

Predstoji obeležavanje terena, postavljanje golova, da poraste trava, koja se zaliva, odnosno da pusti koren kroz veštačku pošto loznički teren ima savremenu hibridnu podlogu, kombinaciju veštačke i prave trave. U toku je nameštanje ograde oko stadion, kapija i ‘’ježeva’’, a onda i numeracija svake od 8.067 stolica, redova i postavljanje neophodne signalizacije po celom objektu.

U suterenu se osim velike garaže, 54 mesta za automobile i dva za autobuse tako da ekipe u svlačionice idu direktno odatle, nalaze tehničke prostorije, svlačionice za domaće i goste kao i posebne prostorije za zagrevanje svakog tima. Iz njega se izlazi na teren koji ima iste dimenzije kao i pomoćni, 68 puta 105 metara, samo što su kod pomoćnog od aut linije do ograde dva, dok centralni teren i tribine deli oko osam metara.

Na mestima predviđenim za rezervene igrače, stručne štabove i delegate su udobne stolice, a na vrhu svake je grb FK Loznice, osnovane 1919. godine. Na zapadnoj tribini je mnoštvo prostorija, a tu su i dva lifta za lakši odlazak do poslednjeg nivoa gde su pored ostalog, reporterska mesta, veliki restoran i vip lože.

Lagator, Loznica
foto: T. Ilić

Stadion urađen po UEFA 4 standardima, ima dva semafora, pokrivene sve tribine, a još impresivnije izgleda pod svetlima reflektora. Inače, jedini od novosagrađenih u Srbiji ima tribine u dva nivoa, tako da mu to daje dodatni ‘’fudbalskiji’’ izgled, a ukupna bruto izgrađena površina objekta je oko 27.000 metara kvadratnih.

Lagator, Loznica
foto: T. Ilić

Na ovoj bela lepotici uživaće uskoro ljubitelji fudbala, a prema poslednjim informacijama ovde će se gledati i evropski fudbal pošto bi Čukarički na Lagatoru trebalo da igra svoje utakmice. Hoće li to biti kvalifikacije za Ligu šampiona, Evrope ili Konferencije zavisi od učinka ‘’Čuke’’ u plej ofu Super lige Srbije.

(T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track