TUHEL OSTAJE TRENER BARJERNA - Rumenige se vraća u upravu kluba!
Foto: Profimedia

bundesliga

TUHEL OSTAJE TRENER BARJERNA - Rumenige se vraća u upravu kluba!

Fudbal -

Predsednik fudbalskog kluba Bajern Herbert Hajner rekao je danas da će ekipu i naredne sezone voditi Tomas Tuhel, najavljujući povratak Karla-Hajnca Rumenigea u upravu kluba.

."Apsolutno smo sigurni u Tomasa Tuhela. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, pokazao je to na raznim pozicijama", rekao je Hajner, uveravajući da nije bilo razgovora o odlasku Tuhela, koji je u Minhen stigao krajem marta.

Fudbaleri Bajerna osvojili su u subotu 11. uzastopnu titulu u Bundesligi, posle uzbudljive završnice poslednjeg 34. kola.

Bajern je u Kelnu savladao istoimeni tim sa 2:1, golom Džamala Musijale u 89. minutu, dok je njihov najveći rival Borusija Dortmund na svom terenu odigrala nerešeno 2:2 sa Majncom.

Bajern Minhen
foto: EPA/Filip Singer

Oba tima su sezonu završila sa 71 bodom, ali je Bajern postao šampion zbog bolje gol-razlike.

Iako je osvojena 33. titula u nemačkom prvenstvu, uprava Bajerna je u subotu uveče saopštila da raskida saradnju sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i predsednikom Izvršnog odbora Oliverom Kanom.

Odluka je doneta u četvrtak posle razgovora između Hajnera i počasnog predsednika Ulija Henesa. Salihamidžić je prema rečima Hajnera prihvatio odluku, dok je razgovor sa Kanom bio "vrlo emotivan".

"Nismo mogli da se rastanemo sporazumno. Tako da smo u petak sazvali vandredni Nadzorni odbor i odlučili da se rastanemo sa Kanom i da on ne može da ide u Keln", rekao je Hajner i dodao da je Tuhel imao razumevanje za ovakve poteze.

Hajner je dodao da će u utorak novi član Nadzornog odbora postati Rumenige, koji je od 2002. do 2021. godine bio predsednik Izvršnog odbora.

Rumenige je takođe bio potpredsednik bavarskog kluba od 1991. do 2002. godine, a član je i Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije (Uefa), kao predstavnik Evropske asocijacije klubova (ECA).

Jedan od prvih zadataka Nadzornog odbora Bajerna biće izbor novog sportskog direktora, dok će prvi čovek Izvršnog odbora naredne dve godine biti Jan-Kristijan Drezen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track