EMOTIVNO VEČE U MADRIDU: Benzema se golom oprostio od Reala
Foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

La Liga

EMOTIVNO VEČE U MADRIDU: Benzema se golom oprostio od Reala

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida odigrali su danas na svom terenu nerešeno sa Atletik Bilbaom 1:1, u poslednjem kolu Primere i tako zauzeli drugo mesto na tabeli španskog šampionata.

Real je sezonu završio sa 78 bodova, odnosno sa bodom više od trećeplasiranog Atletiko Madrida koji je danas odigrao 2:2 u gostima sa Viljarealom.

Nakon što Bilbao u prvom poluvremenu nije iskoristio penal, poveo je posle samo četiri minuta igre u nastavku pogotkom Sanseta.

Real je, međutim, uspeo da izjednači a strelac na oproštaju od dresa madridskog tima bio je Karim Benzema u 72. minutu sa penala. Odmah nakon postignutog gola, Beznema je zamenjen i ispraćen ovacijama na "Bernabeu".

Osim šampiona Barselone, Reala, Atletiko Madrida i Sevilje kao osvajača Lige Evropa, naredne sezone će u Ligi šampiona igrati i Real Sosijedad koji je slavio na svom terenu protiv Sevilje sa 2:1 i sezonu završio kao četvrti sa 71. bodom.

U Ligi Evropa će igrati Viljareal i Betis, dok će u Ligu konferencija ekipa Osasune koja je pobedila Đironu sa 2:1 i sezonu završila na sedmoj poziciji sa 53 boda. Dvostruki strelac za Osasunu bio je Ante Budimir.

Majorka je na svom terenu savladala Rajo Valjekano sa 3:0 i tako je Primeru okončala na devetom mestu sa 50 bodova.

Odgovor ko će ispasti iz Primere biće poznat posle utakmica koje su na programu od 21.00.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track