JUVENTUS MORA U LIGU KONFERENCIJA! Roma i Atalanta idu u Ligu Evrope, Verona i Specija će igrati baraž za opstanak
Foto: EPA/ETTORE GRIFFONI

serija A

JUVENTUS MORA U LIGU KONFERENCIJA! Roma i Atalanta idu u Ligu Evrope, Verona i Specija će igrati baraž za opstanak

Fudbal -

Fudbaleri Atalante i Rome igraće naredne sezone u Ligi Evropa pošto su večeras, u poslednjem kolu Serije A, upisali pobede, dok će se Juventus takmičiti u Ligi konferencija.

Atalanta je na svom terenu slavila protiv Monce sa 5:2, čime je potvrdila peto mesto na tabeli sa 64 boda. Igrač utakmice bio je Ten Kompejners koji je postigao tri gola za pobednički tim.

Bod manje od Atalante sakupila je Roma koja je večeras bila bolja od Specije sa 2:1, dok je Juventus zabeležio minimalnu pobedu protiv Udinezea u gostima, ali mu to nije bilo dovoljno za Ligu Evrope, zauzeo je sedmu poziciju (62 boda) koja ga vodi u Ligu konferencija.

Milan je, na oproštaju Zlatana Ibrahimovića od tog kluba, pobedio na svom terenu Veronu sa 3:1, golovima Rafaela Leaa u 85. i 91. minutu, dok je Bolonja sezonu završila pobedom protiv Lećea u gostima od 3:2.

Posle večerašnjih utakmica i dalje nije poznato ko će se uz Kremoneze i Sampdoriju preseliti u Seriju B.

Specija i Verona su u poslednje kolo ušle sa po 31. bodom na svom kontu i posle poraza od Rome i Milana su ostale na tome, pa će poslednjeg putnika u nižu rang odlučiti baraž utakmica.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track