MOĆ LEA MESIJA - PSŽ IZGUBIO VIŠE OD 2 MILIONA PRATILACA NA INSTAGRAMU: Klub RAPIDNO ostaje bez navijača nakon odlaska Argentinca!
Foto: HERVIO Jean-Marie / AFP / Profimedia, Printscreen/Instagram

pad

MOĆ LEA MESIJA - PSŽ IZGUBIO VIŠE OD 2 MILIONA PRATILACA NA INSTAGRAMU: Klub RAPIDNO ostaje bez navijača nakon odlaska Argentinca!

Fudbal -

Mesi doneo, Mesi odneo...

Odlaskom Lionela Mesija Pari Sen Žermen ostao je bez maestralnog igrača, po mnogima najboljeg svih vremena, ali ne samo to... Parižani su izgubili i ogroman marketinški potencijal koji će teško uspeti da nadoknade.

Odlazak argentinskog heroja imao je velike posledice po profil kluba na društvenim mrežama. Verovali ili ne, od momenta kada je zvanično saopšteno da Mesi napušta klub, PSŽ je izgubio više od dva miliona pratilaca na Instagramu.

Nakon što je Argentinac u subotu odigrao poslednje minute u dresu francuskog tima, veliki broj navijača otpratio je PSŽ na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Broj fanova i dalje rapidno pada iz sata u sat i sa 70,4 miliona, koliko ih je bilo bilo pre nekoliko dana, već se srozao na 68,1 miliona pratilaca, što je ozbiljan marketinški udarac za šampiona Francuske.

Mesijeve dve godine u francuskoj prestonici bile su propraćene brojnim problemima. Stigao je kao najveće pojačanje u istoriji i oduševljeni navijači bili su uvereni da će im doneti toliko željenu titulu Lige šampiona. Ali stvari se nisu razvijale onako kako su očekivali navijači, a i sam Mesi. Ovacije i aplauze ubrzo su zamenili zvižduci i brojne kritike. Slavni as je doživeo nešto što nije mogao da sanja ni u najgorem košmaru - postao je najomraženiji igrač u ekipi. Odnos sa navijačima dodatno je narušio njegov odlazak u Saudijsku Arabiju i suspenzija kluba, pa je po povratku na teren svaki njegov dodir sa loptom bio isrpaćen žestokim zvižducima.

Lionel Mesi
foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Zbog poniženja koja je njihov ljubimac doživeo u Parizu, armija Mesijevih fanova kivna je na francuski klub, pa ne čudi što su odlaskom Mesija izgubili veliki broj pratilaca na društvenim mrežama. Broj fanova se smanjuje velikom brzinom i pitanje je kada će sa taj pad zaustaviti.

Kada je u leto 2021. godine potpisao ugovor sa Pari Sen Žermenom, usledio je nestvaran skok popularnosti ovog kluba na društvenim mrežama.

Primera radi, 24 sata od momenta kada je klub objavio da je Mesi novi igrač PSŽ, broj pratilaca na Instagramu porastao je sa 41 miliona na 44 miliona! U narednih devet dana porastao je za oko devet miliona.

Još uvek nije poznato gde će Argentinac nastaviti karijeru. U igri su trenutno Barselona, Inter Majami i Al Hilal iz Saudijske Arabije. U svakom slučaju, klub kome se Mesi pridruži bez sumnje će dobiti nezapamćen priliv fanova na društvenim mrežama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track