BERLUSKONI JE CENIO MNOGE IGRAČE, ALI JE SAMO GENIJE BIO NJEGOV LJUBIMAC: Dejan Savićević otkrio kako ga je Silvio čuvao i branio
Foto: EPA/Alessandro Di Meo Pool, Beta Branislav Bozic

Poseban odnos

BERLUSKONI JE CENIO MNOGE IGRAČE, ALI JE SAMO GENIJE BIO NJEGOV LJUBIMAC: Dejan Savićević otkrio kako ga je Silvio čuvao i branio

Fudbal -

Maldini, Nesta, Tasoti, Pirlo, Albertini, Pipo Inzagi, Masaro... pa onda Ronaldo, Gulit, Kaka, Van Basten, Boban... svi ovi igrači, i još mnogo njih, prodefilovalo je kroz Milan u periodu najveće slave ovog kluba. Ali je samo jedan igrač imao povlašćeni status kod gazde kluba Silvija Berluskonija.

Dejan Savićević - Genije.

Savićević je prve godine po dolasku u slavni klub imao sukob sa trenerom Fabiom Kapelom. Sve dok Berluskoni nije intervenisao i izborio veću minutažu za Savićevića u paklenoj konkurenciji kakvu su mu pravili Marko Van Basten, Rud Gulit ili Žan Pjer Papen.

I Genije mu je to poverenje vratio.

Svakako, poseban pečat na taj odnos daje gol koji je Savićević postigao u finalu Lige šampiona 1994. godine protiv Barselone u Atini.

"Od tog gola i te pobede, draži mi je susret sa Berluskonijem dan uoči utakmice. Došao je u Milanelo da nas pozdravi i da nam poželi sreću, to je bila jedina utakmica koju nije pratio uživo jer je imao obaveze u italijanskom Parlamentu. Sreli smo se na hodniku i tada mi je rekao ’Genije, branim te od prvog dana, dokaži mi da nisam pogrešio. Dokaži svima da si genije. Nemoj da me izdaš’. I nisam ga izdao. Taj gol je ušao u anale evropskog fudbala", ispričao je za MONDO Dejan Savićević.

Savićević je igrao za Milan od 1992. do 1998. godine, a za to vreme je uspeo da osvoji tri Serije A, dva superkupa Italije, jedan Superkup Evrope, ali ta titula u Ligi šampiona i fantastičan gol Barseloni ostao je upamćen kao nešto najveće i najlepše što je uradio u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track