OD MILANA NAPRAVIO IMPERIJU, BIO SKLON SKANDALIMA: Fudbalerima obećao prostitutke, na utakmice vodio 54 godine mlađu ženu
Foto: Profimedia

NEPONOVLJIVI BERLUSKONI

OD MILANA NAPRAVIO IMPERIJU, BIO SKLON SKANDALIMA: Fudbalerima obećao prostitutke, na utakmice vodio 54 godine mlađu ženu

Fudbal -

Primarno jeste bio biznismen i političar, ali ljubitelji fudbala će Silvija Berluskonija pamtiti kao čoveka koji je stvorio imperiju i jedan od najboljih timova svih vremena.

Berluskoni je preminuo u trenutku kada je imao 86 godina u bolnici San Rafael u Milanu.

Bio je beliki zaljubljenik u fudbal, a u taj sport je ušao 20. februara 1986. godine kada je spasio Milan od bankrota. Kupio je klub koji je u narednim decenijama postao jedan od najvećih na svetu.

"Rosoneri" su sa njim pet puta bili prvaci Evrope, osam puta šampioni Italije, osvojili su sedam Superkupova Italije, pet Superkupova Evrope, kao i tri Interkontinentalna kupa.

Za tri decenije, tačnije 31 godinu, koliko je Berluskoni kao gazda vodio Milan, klub je osvojio 20 trofeja.

Postao je premijer Italije 1994. godine i istovremeno je obavljao tu funkciju i vodio Milan.

Godine 2017. Berluskoni je prodao Milan za 830 miliona evra, a godinu dana kasnije je odlučio da se "vrati u igru" i da, zajedno sa Adrijanom Galijanijem, kupi Moncu koju su zajedno uveli iz Serije C u Seriju A.

Tokom vođenja Milana kroz klub je prošao veliki broj fudbalera.

Među njima je i Zlatan Ibrahimović koji je deo svoje biografije posvetio upravo Berluskoniju. U njoj je Šveđanin otkrio zanimljivu anegdotu kada ga je Silvio zamolio da ustane i pomeri se sa mesta pored njegovog, kako bi tu sela jedna lepotica.

Berluskoni je i u zrelim godinama važio za zavodnika, pa ni ne čudi što je 2020. godine oženio 54 godine mlađu Martu Fakinu koja je bila redovan gost na utakmicama Monce.

Silvio Berluskoni
foto: Profimedia

Krajem 2022. godine šokirao je javnost kada je otkrio da je fudbalerima svog tima obećao da će da im plati prostituke ako pobede neki od najjačih italijanskih klubova.

"Pronašli smo dobrog, prijateljski raspoloženog trenera sposobnog da motiviše naše momke. Igračima sam dao i dodatnu motivaciju... Obećao sam da ću im, ako pobedimo Milan, Juventus ili neki od većih klubova, poslati pun autobus prostitutki u svlačionici", rekao je u decembru 2022. godine Berluskoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track