VELIKI PREOKRET SRBIJE U SENCI SKANDALA: Orlovi slavili u potpuno LUDOJ UTAKMICI u Beču! Joveljić doneo pobedu nakon prekida!
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

PRIJATELJSKI SUSRET

VELIKI PREOKRET SRBIJE U SENCI SKANDALA: Orlovi slavili u potpuno LUDOJ UTAKMICI u Beču! Joveljić doneo pobedu nakon prekida!

Fudbal -

Ne baš savršeno izdanje fudbalske reprezentacije Srbije završeno je pobedom protiv Jordana rezultatom 3:2 nakon velikog preokreta u prijateljskoj utakmici.

Oko 10.000 srpskih navijača došlo je na "Viola Park" u Beču da bodri "Orlove" koji su, možemo da kažemo, podbacili na ovom meču.

Meč je obeležio prekid u 85. minutu, nakon izjednačujućeg gola Srbije, kada je, sudeći po onome što je moglo da se čuje od zvaničnog spikera, nekoliko navijača utrčalo na teren.

Prekid je trajao oko pet minuta nakon čega je utakmica nastavljena.

1 / 14 Foto: Printscreen

Orlovi su imali na ovom meču prednost rezultatom 1:0, ali zatim i zaostatak 2:1 sve do 83. minuta, ali je na scenu stupio Dejan Joveljić koji se nameće kao najbolje rešenje za utakmicu protiv Bugarske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Orlovi u Razgradu igraju 20. juna, a na spisku zbog povreda nema Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

Bez obzira na to što selektor Dragan Stojković Piksi nije mogao da računa na određene, standardne prvotimce, Srbija je morala da odigra bolji meč.

Već na početku je Jordan pokazao da želi da se nadigrava sa kvalitetnijim rivalom.

Golman Predrag Rajković je u šestom minutu "skinuo" zicer Al Tamariju, a samo minut kasnije dogodio se ubedljivo najbolji momenat za Srbiju na ovoj utakmici.

Filip Kostić je izveo korner sa desne strane, a lopta je preko Račića stigla na drugu stativu gde je spreman bio Strahinja Eraković koji je doneo prednost Orlovima i upisao prvenac u dresu nacionalnog tima.

Igralo se u veoma dobrom ritmu, Srbija je u nastavku poluvremena imala nešto bolji posed, ali je Jordan bio tim koji je bio opasniji, koliko god to ne bi trebalo tako da bude.

Azijska selekcija došla je do zasluženog izjednačenja u 53. minutu kada je Mardi zahvaljujući lošoj reakciji odbrane Srbije ostao sam na petercu.

Veliki preokret doneo je Al Tamari u 67. minutu.

Srbija je pokušala da ubrza tempo i odlučnije krene prema golu rivala, ali sve do 83. minuta nije napravila dobru situaciju za gol.

Dejan Joveljić se dobro snašao i sačekao loptu koja je stigla na drugu stativu nakon centaršuta Tadića i reakcije Milinković-Savića.

Odmah nakon toga sudija je prekinuo meč, koji je nastavljen pet minuta kasnije.

Orlovi su nastavili da prete, a do preokreta i pobedonosnog gola stigli su u 89. minutu kada se Joveljić, bacio ka lopti i glavom je prosledio u gol nakon centaršuta Mladenovića.

Srbija - Jordan 3:2

Tok meča:

Drugo poluvreme:

96. minut - Kraj meča!

89. minut - GOOOL!

Dejan Joveljić je strelac vodećeg gola za Srbiju.

86. minut - Nastavljena utakmica Oko pet minuta je trajao prekid.

85. minut - Prekinuta utakmica

Reprezentacija Jordana napustila je teren i otišla u svlačionicu. Za protivnicima su krenuli i fudbaleri Srbije.

Sudeći po onome što je zvanični spiker na stadionu rekao, sudija Štefan Ebner je poslao fudbalere u svlačionicu zato što je nekoliko navijača sa tribina utrčalo na teren.

83. minut - GOOOL!

Dejan Joveljić je strelac izjednačujućeg gola!

80. minut - Velika šansa

Dejan Joveljić je šutirao pored gola nakon dobrog napada Orlova i dodavanja Sergeja Milinković-Savića.

77. minut - Orlovi ubrzali

Nema previše vremena do kraja utakmice, a Srbija je znatno odlučnije krenula prema golu Jordana, koji može potpuno da se posveti defanzivi. Orlovi bez pravih šansi u drugom poluvremenu.

74. minut - Promene Stojkovića

Na terenu je i Andrija Živković, umesto Darka Lazovića.

67. minut - GOOOL! Al Tamari je strelac vodećeg gola za Jordan. Neverovatno šta je reprezentacija Srbija sebi dopustila.

64. minut - Nove promene

Na terenu su Sergej Milinković-Savić i Ivan Ilić umesto Uroša Račića i Filipa Đuričića.

61. minut - Prilika za Mladenovića

Da mu je lopta došla na levu, a ne na desnu nogu, verovatno bi Srbija imala novu prednost. Fudbaler Legije je šutirao slabo, pa je golman Abulaila sprečio gol.

53. minut - GOOOL!

Jordan je stigao do izjednačenja na startu drugog poluvremena. Mardi je strelac izjednačujućeg gola, nakon loše reakcije srpske odbrane.

Ostao je potpuno sam na petercu i glavom je lako savladao Rajkovića.

46. minut - Promene Piksija

Dušan Tadić, Dejan Joveljić i Filip Mladenović igraće u drugom poluvremenu, umesto Lazara Samardžića, Đorđa Jovanovića i Filipa Kostića.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj poluvremena

Šestim kornerom za reprezentaciju Srbije završeno je prvo poluvreme u kojem smo imali šta da vidimo. Orlovi su rano stigli do prednosti, nakon što je Jordan dva puta uspeo da zapreti Rajkoviću.

Gol Erakovića u sedmom minutu nije ni najmanje promenio planove azijske selekcije, koja je i u nastavku prvog dela nekoliko puta pretila čuvaru mreže Srbije.

40. minut - Nova šansa za Jordan

Darko Lazović je blokirao udarac Al Naimata koji je izašao pred gol Rajkovića. Lopta se odbila u korner nakon kojeg Jordan nije napravio ništa ozbiljno.

Strahinja Eraković
foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

33. minut - Pokušaj Jovanovića

Dobar napad Srbije..: Odlični potezi Samardžića, zatim i Đuričića koji je poslao loptu ka Jovanoviću. Napadač Makabija je sa ivice kaznenog prostora gađao, ali nije pogodio ugao gola Jordana.

29. minut - Iznenađujuće jak protivnik?

U sličnom ritmu nastavila su dva tima. Posle pola časa igre, Srbija ima nešto više loptu u nogama, međutim, Jordan je uputio duplo više udaraca - šest, naspram tri pokušaja naših fudbalera.

Srpski navijači su zaista fenomenalni.

21. minut - Kao da nije prijateljska

Intezitet ove utakmice ne odaje utisak prijateljskog susreta, pa ni sudija Ebner nije "prijateljski" raspoložen. Već u prvom minutu je pokazao žuti karton Nasibu, dok je nešto kasnije javnu opomenu dobio i Uroš Račić.

Srbija
foto: Printscreen

13. minut - Odličan ritam

Dobar star utakmice s obzirom na to da se radi o prijateljskoj utakmici. Jordan je pokazao želju da se nadigrava sa kvalitetnijim rivalom. Srpski navijači prave sjajnu atmosferu.

7. minut - GOOOL!

Strahinja Eraković je strelac vodećeg gola! To je prvi pogodak mladog defanzivca u dresu reprezentacije.

Kostić je izveo korner sa desne strane, lopta je stigla na drugu stativu gde je spreman bio Eraković.

6. minut - Velika prilika za Al Tamarija.

Izašao je fudbaler Jordana pred gol Predraga Rajkovića, koji je odbranio čist zicer.

4. minut - Šansa za Jordan

Ibrahim Sadeh je dobro šutirao i to je prva ozbiljinija situacija na utakmici. Lopta je otišla pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

Fudbalska reprezentacija Srbije imaće ogromnu podršku u Beču gde su srpski navijači ispunili tribine. Himna "Bože pravde" glasno je otpevana uoči samog početka meča.

Sastavi:

Srbija: Rajković - Eraković, Mašović, Babić - Lazović, Grujić, Račić Samardžić, Kostić - Đuričić, Jovanović. Selektor: Dragan Stojković.

Jordan: Abulaila - Nasib, Al Arab, Abuhašiš - Hadad, Sadeh, Al Ravabdeh, Marde - Al Tamari, Al Naimat, Olvan. Selektor: Adnan Hamad.

Uoči meča:

Susret u prestonici Austrije, gde se očekuje velika podrška srpskoj reprezentaciji, poslužiće Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim igračima kao uvertira za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske koja će biti odigrana 20. juna.

Zbog povreda će "Orlovi" u junskom okupljanju biti uskraćeno pomoći nekoliko igrača, a posebno bi problematična mogla da bude pozicija centarfora pošto u Staru Pazovu na okupljanje 12. juna nisu stigli, između ostalih i Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
foto: Starsport

O tome je govorio Stojković na konferenciji za medije koja je održana tog dana u Sportskom centru FSS. Selektor je pričao i o kombinovanju tima za prijateljsku utakmicu.

"Utakmica sa Jordanom će poslužiti da neki igrači dobiju šansu i da u nekom kombinovanom sastavu odigramo. Nosioci igre u Bugarskoj će svakako dobiti svoju minutažu", rekao je Stojković.

Fudbaleri koji bi mogli da dobiju šansu na utakmici protiv Jordana:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Nju Ingland Revolušn) i Veljko Ilić (TSC).

Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Gudelj (Sevilja), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Pavlović (Salcburg) i Srđan Babić (Almerija).

Vezni red: Marko Grujić (Porto), Ivan Ilić (Torino), Uroš Račić (Braga), Saša Lukić (Fulam), Nemanja Maksimović (Hetafe), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija Varšava), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona), Lazar Samardžić (Udineze), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković Savić (Lacio) i Filip Đuričić (Sampdorija).

Napad: Nikola Čumić (Vojvodina), Đorđe Jovanović (Makabi Tel Aviv) i Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track