ZVEZDA NA POJAČANJIMA UŠTEDELA VIŠE OD 11.000.000 EVRA: Na Marakanu stigla tri ozbiljna igrača za Ligu šampiona! I tu nije kraj!
Foto: www.crvenazvezdafk.com, AP, Joe Serci - SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia, Shutterstock

tako se to radi

ZVEZDA NA POJAČANJIMA UŠTEDELA VIŠE OD 11.000.000 EVRA: Na Marakanu stigla tri ozbiljna igrača za Ligu šampiona! I tu nije kraj!

Fudbal -

Sjajan početak prelaznog roka za Crvenu zvezdu. Zadovoljno trljaju ruke na Marakani, ubeđeni da će spremno dočekati početak nove sezone, okršaje u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu.

Zvezdan Terzić, Barak Bahar
foto: Nenad Kostić

Uprava crveno-belih predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem za "nula dinara" dovela je tri vrhunska pojačanja. Radi se o igračima kojima je ovog leta isticao ugovor, koji imaju veliku vrednost na tržištu i za koje Crvena zvezda nije morala da plaća obeštećenje. Praktično, Zvezda je uštedela više od 11.000.000 evra.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom zime crveno-beli su potpisali ugovore sa Piterom Olajinkom i Markom Stamenićem. Nigerijac dolazi iz praške Slavije sa oreolom najboljeg igrača Češke i vrednošću od 5.000.000 evra.

Marko Stamenić
foto: FK Crvena zvezda

U januaru dogovorena je i saradnja sa Markom Stamenićem, momkom koji može da igra na više pozicija u veznom redu. Reprezentativac Novog Zelanda ima srpsko poreklo i neće imati status stranca. U klubu su ubeđeni da će njegova vrednost sa sadašnjih 400.000 skočiti na najmanje 2.000.000 evra zbog igranja u Ligi šampiona.

Žan Filip Kraso
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pravi bingo za upravu Crvene zvezde bio je angažman kapitalnog napadača kakav je Žan-Filip Kraso, reprezentativac Obale Slonovače. Došao je na Marakanu sa oreolom drugog najboljeg strelca Druge lige Francuske. Iako je imao unosnije ponude iz Saudijske Arabije i Nemačke prevagnulo je igranje u Ligi šampiona, što je u pregovorima bio kec u rukavu čelnika Zvezde.

Edmund Ado
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored njih, klub je angažovao i reprezentativca Gane Edmunda Adoa, koji je plaćen subotičkom Spartaku 400.000 evra, a njegova cena, sa tendencijom rasta, prema sajtu Transfermarkt iznosi tačno 1.000.000 evra.

Žan-Filip Kraso

Godine: 25

Visina: 187 cm

Pozicija: napadač

Vrednost: 6.000.000

Piter Olajinka

Godine: 27

Visina: 188 cm

Pozicija: levo krilo

Vrednost: 5.000.000

Marko Stamenić

Godine: 21

Visina: 188 cm

Pozicija: zadnji vezni

Vrednost: 400.000 evra

* podaci su sa portala Transfermarkt

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track