ZVEZDA PRODAJE IGRAČA U PREMIJER LIGU! BUM NA MARAKANI: Dvostruki šampion Evrope ozbiljno zagrizao za crveno-belog univerzalca
Foto: www.crvenazvezdafk.com

višemilionska ponuda

ZVEZDA PRODAJE IGRAČA U PREMIJER LIGU! BUM NA MARAKANI: Dvostruki šampion Evrope ozbiljno zagrizao za crveno-belog univerzalca

Fudbal -

Odlično je počela Crvena zvezda sa ulaznim transferima u letnjem prelaznom roku, angažovanjem Žana Filipa Krasoa i Omrija Glazera, nešto ranije i Pitera Olajinke i Marka Stamenića.

Zvezdan Terzić, Barak Bahar
foto: Nenad Kostić

Sada bi crveno-beli mogli i dobro da unovče kvalitet svojih fudbalera. Nakon odlaska Petra Stanića u TSC za 150.000 evra i 50 odsto od sledeće prodaje, Crvena zvezda je na pragu višemilionskog transfera.

I to u Premijer ligu! Najjači fudbalski šampionat na svetu. Engleski mediji pišu da je Notingem Forest skautirao Kingsa Kangvu (24), univerzalca kluba sa Marakane. Skauti dvostrukog prvaka Evrope iz 1979. i 1980. pratili su Kangvu u Africi na utakmicama u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Kings Kangva
foto: www.crvenazvezdafk.com

Navodno, Kingsa Kangvu prati i Brentford iz Londona, koji je prema određenim informacijama sa fudbalskih foruma u Engleskoj, takođe imao svoje skaute u Africi. U isto vreme kada su Zambijca povezali sa Notingemom, pojavila se i informacija da ga hoće Seltik, prvak Škotske.

Prema pisanju medija iz Engleske Notingem i Seltik spremni su da ponude Crvenoj zvezdi 3.000.000 evra za Kingsa Kangvu. Odranije, njega su pratili i skauti Fjorentine, Lila i Monpeljea, a ruska Krila Sovjetov ove zime nudili su Zvezdu 1.200.000 evra, plus 20 odsto od naredne prodaje za transfer, što su odbili na Marakani.

Da podsetimo, Kongs Kangva ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2026. godine. Prošle sezone upisao je 45 utakmica u svim takmičenjima, dao 12 golova i imao šest asistencija, uz 2.563 minuta provedena na terenu. Stigao je prošlog leta na Marakanu iz ruskog Arsenala, na preporuku svog nekadašnjeg trenera Miodraga Grofa Božovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track