DRAGOVIĆ DOBIO PONUDU KOJA SE NE ODBIJA: Čelnici Crvene zvezde i trener Barak Bahar pronašli su način da ga zadrže na MARAKANI
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kapiten

DRAGOVIĆ DOBIO PONUDU KOJA SE NE ODBIJA: Čelnici Crvene zvezde i trener Barak Bahar pronašli su način da ga zadrže na MARAKANI

Fudbal -

Aleksandar Dragović novi kapiten Crvene zvezde! Lepo zvu;i, ali jo[ nije ozvaničeno, mada u Ljutice Bogdana tvrde da sve ide u pravom smeru.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ako je suditi po onome što je viđeno na prozivci i treninzima na Zlatiboru, Aleksandar Dragović poneće kapitensku traku Crvene zvezde. Uprava kluba na čelu sa Zvezdanom Terzićem smatra da je snažni Srbin, autoritet na terenu i u svlačionici, najbolje rešenje za vođu među fudbalerima. Sa tim se složio i trener Barak Bahar.

Aleksandar Dragović (32) ima harizmu i što je najvažnije, zvezdaški DNK. Sa druge strane, rukovodstvo veruje da bi sa kapitenskom trakom visoki defanzivac, makar do zime zaboravio na želju da ode u Italiju i zaigra u Seriji A, ili se vrati u Beč i karijeru okonča u Austriji.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Borjan odlukom trenera Baraka Bahara morao je da napusti Crvenu zvezdu i preseli se u Slovan iz Bratislave, a na njegovo mesto stigao je Izraelac Omri Glazer. Tom odlukom mesto kapitena ostalo je upražnjeno.

Aleksandar Katai prošle sezone bio je zamenik na nekoliko utakmica, međutim njegov imenjak Dragović deluje daleko autoritativnije na terenu. U slučaju da prihvati kapitensku traku, ne bi prvi put u novoj sezoni Aleksandar Dragović izveo ekipu na teren. Radio je to u nekoliko navrata tokom prošlih sezona, kada Borjan i Katai nisu bili u timu. Prvi put desilo se to u aprilu 2022. protiv Radničkog iz Kragujevca.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Valja podsetiti da je iskusni defanzivac stigao na Marakanu kao slobodan fudbaler u leto 2021. godine, ispunivši vlastitu, ali i želju dede Zlativoja da obuče dres Crvene zvezde. Sa crveno-belima je osvojio dve duple krune, a sada je vreme da karijeru u Beogradu kruniše igrama u Ligi šampiona i 100. utakmicom u voljenom dresu. I to kao kapiten.

Određene promene, što se tiče kapitenske trake, desiće se i u Partizanu. Igor Duljaj, trener fudbalera Partizana, na prozivci pred početak priprema crno-belih, javno je rekao da će kapiten biti srpski fudbaler.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

To znači da će Izraelac Bibars Natho predati traku. Nezvanično, novi kapiten mogao bi da bude Svetozar Marković, mada su tu i Danilo Pantić i Igor Vujačić. Prva dvojica su ponikli u Omladinskoj školi Partizana.

- Kapiten će biti domaći igrač - bio je kratak i jasan Igor Duljaj, koji će u narednim danima odlučiti kome će dati traku.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track