SA 100 KILOGRAMA BIO BLIZU ODLUKE DA NAPUSTI FUDBAL: Sada je na vrhuncu! Posle sezone za pamćenje završio TRANSFER KARIJERE!
Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Profimedia

FANTASTIČNA PRIČA

SA 100 KILOGRAMA BIO BLIZU ODLUKE DA NAPUSTI FUDBAL: Sada je na vrhuncu! Posle sezone za pamćenje završio TRANSFER KARIJERE!

Fudbal -

Dosadašnji fudbaler Mančester sitija Ilkaj Gundogan karijeru će nastaviti u Barseloni, potvrdila su danas oba kluba.

Tako će Gundogan staviti krunu na sjajnu karijeru koja je lako mogla da bude prerano završena.

Siti je nemačkom fudbaleru ponudio novi ugovor, ali je on to odbio i odlučio da se preseli u redove šampiona Španije sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Njegov ugovor sa Barselonom, kako je naveo španski klub, sadrži otkupnu klauzulu koja iznosi 400 miliona evra.

Gundogan je, opraštajući se od engleskog kluba, istakao da je bila privilegija i zadovoljstvo igrati za Siti. Rekao je da je doživeo "stotine nezaboravnih trenutaka" sa Sitijem i da je to što je bio kapiten tog tima bilo "najveće iskustvo" u njegovoj karijeri.

- Mančeser je bio moj dom i osećao sam da sam deo posebne sitijeve porodice - rekao je Gundogan.

Gundogan je u Siti stigao iz Borusije Dortmund 2016. godine i bio je prvo pojačanje trenera Pepa Gvardiole.

On je za "građane" upisao 304 nastupa, postigao je 60 golova i osvojio 12 trofeja - pet titula u Premijer ligi, jednu Ligu šampiona, dva FA kupa, četiri Liga kupa.

VELIKI PROBLEMI

Ono što mnogi nisu znali, jeste to da je Gundogan pre 10 godina imao velike probleme koji su mogli da osakate njegovu karijeru.

U avgustu 2013. godine, u svojoj osmoj utakmici za reprezentaciju Nemačke, vezista je u 27. minutu osetio jake bolove u leđima.

Ubrzo je ustanovljeno da postoje problemi, a iako je prva prognoza bila da će se posle 14 dana vratiti na teren, prošle su nedelje, a njemu nije bilo bolje.

Nije mogao da igra za svoju Borusiju, jedva da je trenirao, a bolovi su postali toliko jaki da je Nemac morao da pije tablete. Prema pojedinim informacijama, Gundogan je u jednom trenutku imao i preko 100 kilograma, a njegova karijera je bila u opasnosti.

Ilkaj Gundogan
foto: Printscreen

Od Borusije je dobio mogućnost da reši problem bez operacije, a Ilkaj je od sestričine je dobio savet da ode na Krim.

- Moja sestričina je odbojkašica turske reprezentacije, imala je sličnu povredu i tamo se oporavila.

Gundogan je otišao u sanatorijum u Evpatoriji gde mu je spašena karijera.

- Dobio je informacije o nama s interneta. Osim toga, imao je neke poznanike koji su već bili ovde i pričali o ovom mestu. Nije samo došao i odmah kupio kartu, dugo je razmišljao. Prvo me zamolio da mu pokažem šta mi ovde radimo. Onda mu je trebalo dva dana da donese odluku. Mi smo ga ipak uzeli s oprezom, jer smo shvatili da to nije obična osoba - govorio je direktor sanatorijuma.

Na Krimu su napravili sjajan plan za lečenje Gundogana, zahvaljujući tom planu Nemac se odlučio na operaciju u Nemačkoj. Sve je prošlo dobro i Ilkaj je posle 14 meseci pauze uspeo da se vrati na teren.

Dve godine kasnije, odnosno na leto 2016. pojačao je Mančester siti, ostalo je istorija...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track