OLAJINKA ODUŠEVLJEN DOLASKOM U CRVENU ZVEZDU: Sale Katai mi nije konkurencija! Nadam se da će mi Delije posvetiti pesmu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

nigerijac peto pojačanje

OLAJINKA ODUŠEVLJEN DOLASKOM U CRVENU ZVEZDU: Sale Katai mi nije konkurencija! Nadam se da će mi Delije posvetiti pesmu!

Fudbal -

Veliki posao napravila je Crvena zvezda kada je u januaru 2023. dogovorila transfer Pitera Olajinke i to bez obeštećenja.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Danas, krilni napadač iz Nigerije koji je parafirao saradnju na tri godine sa crveno-belima, uz mogućnost produžetka na još jednu, predstavljen je na pripremama na Zlatiboru.

Novo pojačanje je predstavio Mitar Mrkela.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Olanjinka dolazi iz Slavije Prag kao slobodan igrač. Tamo je bio najbolji fudbaler, ujedno je i reprezentativac Nigerije. Nosi veliko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, a prošle sezone je postigao četiri gola u Ligi konferencija i 11 pogodaka u prvenstvu. Verujem da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju i snagu - počeo je Mrkela.

Najavio je sportski direktor da je Zvezda blizu još jednog pojačanja.

- Trebalo bi da uskoro završimo jedan posao. Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima. Kada je reč o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi, i za sada nije u planu da ikog dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka - istakao je Mrkela, a zatim se slikao sa Olajinkom koji je zadužio dres sa brojem 14.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Oduševljen je Olajinka dolaskom u Zvezdu.

- Imao sam već priliku da posetim stadion i oduševljen sam Marakanom. Sjajno je biti u Zvezdi, osećam se odlično, svi su me lepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proleća nekoliko Zvezdinih mečeva, video sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim. Dolazak u Zvezdu je veliki korak za moju karijeru. Svestan sam da je korak napred, a promena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe.

Saigrače ne doživljava kao konkurenciju, posebno ne Aleksandra Saleta Kataija, sa kojim će se boriti za poziciju.

- Svestan sam da je Katai izuzetno kvalitetan, ali ja igram isturenije, više kao napadač. Svakako, ne gledam nikog kao konkurenciju, tu smo da pravimo zajedničke uspehe.

Zvezda ima još jednog ambasadora u svetu, pa je tako Srđan Plavšić, nekadašnji igrač crveno-belih, rekao Olajinki sve najbolje o klubu.

- Nismo mnogo pričali, na pozajmici je u drugom klubu, ali ono što sam čuo je bilo sve najbolje o Zvezdi.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nigerijac više voli da pogađa, nego da asistira.

- Za mene je najvažnije da ekipa pobeđuje, ipak najviše volim da postižem golove, ali osećam se lepo i kada asistiram.

Nije želeo da upoređuje Slaviju i Zvezdu, ali je istakao da će pružiti svoj maksimum.

- Još ne mogu da uporedim koja je ekipa bolja, ali ću znati odgovor na to pitanje kada budem počeo da treniram sa saigračima u Zvezdi. Što se tiče utakmice sa Interom, daću sve od sebe da ponovim te igre u Zvezdinom dresu i oduševim navijače.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Za kraj, objasnio je i zbog čega broj 14.

- Kada sam se povredio 2017. godine, zaista mi nije bilo lako. Po povratku sam izabrao broj 14 i on mi je definitivno drag - rekao je Olajinka i izrazio nadu da će mu Delije pevati pesmu, kao što su to činili navijači Slavije.

Piter Olajinka je rođen 16. novembra 1995. godine u Ibadanu, gradu u Nigeriji, a u Evropu je stigao kao sedamnaestogodišnjak, premda je pažnju na sebe skrenuo nešto kasnije - igrajući za Duklu iz Praga, zatim Zulte Varegem i na posletku za Slaviju Prag. Noseći dres češkog kluba čiji je bio i kapiten, ali i najbolji igrač, na 183 meča postigao je 50 pogodaka uz 26 asistencija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track