ZA JADRANSKO MORE REKLA JE DA JE SRPSKO I TO JE NALJUTILO HRVATA: Ona je žena bivšeg igrača Zvezde i ćerka generala Kadijevića

iznervirao se

ZA JADRANSKO MORE REKLA JE DA JE SRPSKO I TO JE NALJUTILO HRVATA: Ona je žena bivšeg igrača Zvezde i ćerka generala Kadijevića

Fudbal -

Čudna priča dolazi iz Hrvatske, a tiče se nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Stanislava Karasija. Tačnije, njegove supruge.

Stanislav Karasi
foto: Starsport©

Nekadašnji teniser iz Hrvatske i nesuđeni predsednik tamošnje krovne organizacije Luka Znaor (69) dao je intervju za "Večernji list" u kojem je ispričao dosta toga.

Između ostalog otkrio je i privatne detalje vezane za porodične odnose. Kada ga je novinar podsetio da je blizak rođak nekadašnjeg generala armije JNA Veljka Kadijevića i upitao u kakvim je odnosima sa njegovorm ćerkom Mirjanom, stigao je začuđujući odgovor.

- Ni u kakvim! Istina je, moja baka po majci i Veljkova majka rođene su sestre, Hrvatice. A s mojom rođakom Mirjanom, koja se udala za Stanislava Karasija, prekinuo sam svaki kontakt nakon jednog razgovora u Marušićima pokraj Omiša 1986. godine - rekao je Znaor i otkrio razlog svađe:

Luka Znaor
foto: Printskrin

- Kod rođaka smo gledali jednu fudbalsku utakmicu reprezentacije bivše države, a u poluvremenu smo izašli na balkon, gledali more, Brač, prekrasan pogled. I kaže u jednom trenutku Mirjana: “Vidiš li, rođače, lepo srpsko more.” Imao sam 33 godine i dvoje dece, ali bio sam preneražen. Ispala mi je "Coca-Cola" iz ruku i rasula se u hiljadu komada... A šta ćete, rodbinu ne možemo da biramo.

Stanislav Karasi (76) bio je jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, a potom selektor vojnog, pa trener mladog sastava državnog tima i niza klubova. Ponikao je kod legendarnog Miljana Miljanića u generaciji u kojoj su još bili Jovan Aćimović, Trifke Mihajlović, Slobodan Cole Janković... Kao jedno od devetoro dece, rođen je u braku Mađarice Adele i Srbina Ivana. Njegov ujak, majkin rođeni brat, doktor Farkaš, bio je istaknuti mađarski fudbaler. Igrao je, povremeno, i za najbolji sastav svoje zemlje uz Puškaša, Šandora, Kočiša...

Za Crvenu zvezdu, Stanislav Karasi igrao je od 1968. do 1974. godine, na poziciji napadača. Upisao je 170 utakmica i dao 57 golova.

Kurir sport/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track