PAKOVAO JE ČUDESNE GOLOVE I SVE USPEO DA UPROPASTI: Spas je tražio u TAJANSTVENOJ BELOJ ŽENI, a danas je čest gost kod psihijatra
Foto: ANDRE KOSTERS / AFP / Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

PAKOVAO JE ČUDESNE GOLOVE I SVE USPEO DA UPROPASTI: Spas je tražio u TAJANSTVENOJ BELOJ ŽENI, a danas je čest gost kod psihijatra

Fudbal -

Sećate li se Marija Žardela? Legenadrnog brazilskog napadača koji je bio strah i trepet za sve protivničke golmane u Portugaliji skoro svi su zaboravili. "Pakovao" je čudesne golove, a danas je daleko od fudbala koji mu je mnogo pružio, a on sve upropastio.

Mario Žardel
foto: ANTONIO COTRIM / AFP / Profimedia

Tresao je mreže u domovini za Vasko i Gremio, istim ubitačnim tempom nastavio za Porto, potom je prešao u Galatasaraj, pa još jedan povratak u zemlju u kojoj su ga veličali - potpisao je za Sporting iz Lisabona.

Prosek golova po sezoni mnogi golgeteri i danas mogu samo da sanjaju, a njemu je sve išlo kao od šale - u Portu je postigao 130 golova na 125 mečeva!

A onda je prešao u Bolton! Tu su krenuli problemi na privatnom planu i druženje sa "tajanstvenom belom ženom". Otac mu je preminuo, majka je imala problema s alkoholom...

"Predozirao sam se 2002. godine i bio sam budan sedam dana uz kokain. Za sve vas koji me gledate, samo da znate da to nije pozitivan primer. Mislio sam da mi se ništa neće dogoditi, da je sve u redu. Pao sam na dno i trebalo mi je puno vremena da se podignem. Ono što je važno je da sam živ i da danas mogu reći ne drogi", poručio je Žardel gostujuću u rijalitiju "Veliki brat" koji mu je posle velikih finansijskih borodoloma delovao kao dobar izlaz iz krize.

U sezoni 1999/00 bio je najbolji strelac Lige šampiona, dok je 1999. i 2002. osvojio Zlatnu kopačku Evrope. Za reprezentaciju Brazila upisao je 10 nastupa.

U penziju je otišao 2011. godine , a u poslednjih osam godina karijere promenio je čak 14 klubova - Argentina, Španija, Brazil, Kipar, Australija, Bugarska... poslednja stanica bila je Saudijska Arabija, gde je uprkos svemu potvrdio klasi - 18 golova za 17 nastupa.

Mario Žardel
foto: VANINA LUCCHESI / AFP / Profimedia

Danas je daleko od fudbala i čest je gost kod psihijatra kojeg posećuje kako si ne bi više nikada vratio porocima koji su ga u životu mnogo koštali.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track