SAUDIJSKA ARABIJA DOMAĆIN ŽENSKOG TURNIRA?! Švjontek: Igraću gde god WTA odluči da se igra
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

ŽENSKI TENIS

SAUDIJSKA ARABIJA DOMAĆIN ŽENSKOG TURNIRA?! Švjontek: Igraću gde god WTA odluči da se igra

Tenis -

Prva teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek izjavila je u Londonu da se spremna da "igra gde god WTA odluči", nakon medijskih izveštaja o mogućoj organizaciji ženskog turnira u Saudijskoj Arabiji.

Mediji prenose da je Saudijska Arabija, koja se često optužuje da koristi sport da prikrije kršenje ljudskih prava, u pregovorima sa WTA o domaćinstvu ženskog turnira, a nakon velikih ulaganja u fudbal i golf.

"I dalje čekam zvanične informacije o tome, jer je teško razlikovati šta su glasine, a šta ne. Spremna sam da igram gde god WTA odluči da igramo", rekla je Švjontek na konferenciji za novinare u Londonu, dva dana pre početka Vimbldona.

Iako je Švjontek priznala da nije razmišljala o turniru u Saudijskoj Arabiji, istakla je da veruje da bi to moglo da ima pozitivne efekte.

"Više sam razmišljala o tome šta ja mogu da uradim kao pojedinac. Sigurno da bismo svo zajedno mogli da imamo neku moć, mogli bismo to da iskoristimo", rekla je Poljakinja.

Švjontek, koja je nedavno treći put u karijeri osvojila Rolan Garos, morala je juče da se povuče sa turnira u nemačkom Bad Homburgu zbog trovanja hranom.

Prva teniserka sveta će na startu Vimbldona, gde nikada nije gde nikada nije prošla dalje od četvrte runde, igrati protiv kineske teniserke Lin Džu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track