BIVŠI CENTARFOR ZVEZDE I REPREZENTACIJE ŽELJA PARTIZANA: Crno-beli traže zamenu za Rikarda! Očajnički im treba kvalitetan napadač
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

bomba u najavi

BIVŠI CENTARFOR ZVEZDE I REPREZENTACIJE ŽELJA PARTIZANA: Crno-beli traže zamenu za Rikarda! Očajnički im treba kvalitetan napadač

Fudbal -

Partizan je ostao bez Rikarda Gomeza koji je početkom nedelje otišao u Katar i pojačao ekipu Al Šamal iz Dohe.

Đorđe Despotović
foto: @starsport

Crno-beli su profitirali 1.500.000 evra na iskusnom napadaču, međutim klub je ostao bez napadača. Andrija Pavlović i Samed Baždar jedini su špicevi na koje trenutno može da računa trener Igor Duljaj.

Prema saznanju Kurira, čelnici Partizana kontaktirali su Đorđa Despotovića, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde i nekoliko ruskih klubova. Snažni napadač i nekadašnji reprezentativac Srbije na kraju sezone postao je slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Arsenalom iz Tule.

Đorđe Despotović (31) trenutno vredno trenira u rodnoj Loznici. Za sada nije poznato kako je Despotović odgovorio Partizanu, mada je želja čelnika crno-belih da taj transfer završe što pre.

Đorđe Despotović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je prošle godine planirala da vrati Đorđa Despotovića, međutim Arsenal nije hteo da ga pusti. Snažni napadač ponikao je u Omladinskoj školi crveno-belih, ali nije dobio šansu, pa se preselio u subotički Spartak i belgijski Lokeren.

Đorđe Despotović vratio se na Marakanu u leto 2014. godine kod trenera Nenada Lalatovića, ali je već u februaru sledeće godine poslat u Kazahstan na pozajmicu u klub Žetisu, dok je njegovu "devetku" klub dodelio Luki Joviću, koji je bio projekat Crvene zvezde.

Đorđe Despotović
foto: Printskrin/Instagram

To je mnogo naljutilo visokog Lozničanina, pa je u jednom intervjuu ruskim medijima rekao da bi igra za Real Madrid da ga crveno-beli nisu poslali u Kazahstan. U zimu 2019. godine imao je dogovor sa Los Anđeles Galaksijem, ali kada se Amerikancima pojavila opcija da dovedu Zlatana Ibrahimovića nisu oklevali.

Bez obzira na sve, Despotović je u Kazahstanu, a posebno u Rusiji napravio veliku karijeru i zaradio ozbiljan novac. Posle Žetisua igrao je za kazahstanske klubove Kairat, Astanu, Tobol, da bi posle toga u Rusiji nosio dres Orenburga, Rubina i Arsenala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track