SKANDAL TRESE REGION! Evo šta je Mamić rekao o Modriću: Uzeo sam ga kao izbeglicu, nema hrabrosti da kaže: BANDO JEDNA, nije ukrao
Foto: EPA/Antonio Bat, EPA/NEIL HALL

PROBLEMI

SKANDAL TRESE REGION! Evo šta je Mamić rekao o Modriću: Uzeo sam ga kao izbeglicu, nema hrabrosti da kaže: BANDO JEDNA, nije ukrao

Fudbal -

Luka Modrić i Dejan Lovren optuženi su da su dali lažne iskaze i protiv njih je pokrenut postupak.

Modrić i Lovren su davali izjave o slučaju Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pervana. Oni su optuženi da su iz Dinamo Zagreba uzeli oko 15 miliona evra.

Zdravko Mamić, nekada alfa i omega Dinama, već nekoliko godina živi u Međugorju (BiH), gde je na bezbednoj distanci udaljen od zakona u Hrvatskoj.

Transferi Modrića i Lovrena jedni su od spornih. Njih dvojica su već jednom bili optuženi za lažne iskaze, ali su optužnice odbačene. Sada je situacija drugačija jer su promenili iskaze u odnosu na ono što su tvrdili u istrazi.

Hrvatsku i region šokirale su vesti koje su stigle o dvojici fudbalskih "veterana", a verovatno i samog Mamića.

Dejan Lovren
foto: Profimedia

Pročitajte kako je Zdravko Mamić pričao o Modriću na konferenciji za medije koju je organizovao i održao u junu 2022. godine.

- Znate li ko je doveo Modrića, Kovačića i Brozovića? Ovaj genije. Oni pronose slavu svetom, a nijedan se ne usudi da kaže jednu lepu reč za mene. Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu konferenciju i kaže: Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao. Ja sam podigao Modrića na noge i doveo ga na ovaj nivo - rekao je Mamić i nastavio o najboljem hrvatskom fudbaleru:

- Koliko su oni uterali strah tom Modriću kom sam ja drugi tata i kog danas volim svim bićem. Drhtim nad svakim njegovim potezom. Patio sam šta su mu radili, jer on je fudbalska i ljudska veličina. Uzeo sam ga sa 13 godina kao izbeglicu, moj sin ga je prodao u Totenhem i posle u Real. Nikad u životu od njega nisam dobio ulaznicu ili dres.

Možda su baš ove reči uticale na jednog od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije svih vremena, pa je kao i Lovren odlučio da promeni iskaz. Međutim, to bi moglo obojici da donese velike probleme.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track